Walkmanul lui Pop Liviu Marian

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Manualele de mate şi citire nu se vor afla pe băncile şcolarilor de clasa a V-a, dar măcar o să existe maculatură pentru împachetarea parizerului. Tocmai ce a văzut lumina tiparului manualul de educaţie fizică şi prost... iertare pentru anagrama neinspirată, sport, nu ştiu de ce am alunecat în halul acesta!

Oare nu ştiu să merg? Mă învaţă abecedarul de tumbe înzestrat cu definiţia mersului: „Mersul este modalitatea de bază, cea mai simplă, folosită pentru deplasarea omului încă din primul an de viaţă. În timpul mersului vei păstra contactul permanent al unui picior cu solul.”

Tărăşenia îmi aduce aminte de bancul cu blonda (poate fi roşcata sau chiar brunetul, nu discriminez nici şatena, nu-i asta ideea) care merge la coafor cu o pereche de căşti şi un walkman. Sau iPod, aifon... Fiinţa se aşează pe scaun şi cere o tunsoare frumoasă. Trebuie să-ţi dai jos căştile, nu pot altfel, îi răspunde frizerul, dar eroina anecdotei nu şi nu: Dacă mi-aş scoate căştile, aş muri! Frizerul, inhibat de această situaţie nemaiîntâlnită, începe s-o tundă pe unde se putea, evident fără să-i scoată căştile...

Văzând, la un moment dat, că nu mai are ce să tundă, îi transmite răspicat gingaşei făpturi: Gata, nu se mai poate, trebuie să-ţi scoşi căştile de pe cap, mi-e imposibil să mai lucrez! Aş, clienta ţinea cu dinţii de dispozitivul său, argumentând, fără să schiţeze vreun zâmbet, că fără el pe urechi va da ortul popii.

Bărbierul (era să-mi scape alt substantiv comun, aş fi vrut să spun coafezul, dar numai pentru că mă gândeam la ministrul Pop Liviu Marian) îşi păstra cu greu calmul şi, pe fondul unei breşe în defensiva absurdă a domnişoarei, i-a apucat brusc căştile. Blonda, biata de ea, a mai tras o dată aer în piept, după care a dat ochii peste cap, prăvălindu-se în mijlocul beauty-salonului. Şocat, dar şi curios în acelaşi timp, lucrătorul cu foarfecă, a ridicat bucata de plastic dotată cu difuzoare să audă ce asculta deja răposata: „Inspiră, expiră, inspiră, expiră...”

Aşadar, cel mai ghiduş ministru al Educaţiei din întreaga istorie modernă a României intenţionează să le pună căşti vlăstarelor patriei înainte de a merge la frizer: „Mergi, pune talpa, ciment, cucuie, entorsă, ligamente, mergi...”

Citit 881 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2017 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.