Trezirea erbivorului din mine

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Statistic vorbind, în România sunt oferite mai multe flori în prima zi de şcoală decât de Ziua Îndrăgostiţilor. Bine, se va trezi cineva să spună că, de fapt, noi n-avem Valentine’s d-ăla, că e de la americani. Dar şcoală avem cumva?

* La câte buchete de flori am văzut plimbându-se pe stradă, cu câte o mămică sau un copil în coadă, am trezit ditamai erbivorul din mine. Muuu, miam-miam!

* Ieri, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, a părăsit facultatea fratele lui Băsescu, Mircea Mondialu, doar e cumătru cu suedezul care face puşcărie pentru nu-ştiu-ce păruială. Până la urmă, nu-i mare problemă că nu sunt manuale pe bănci, e bine că ies scriitorii...

* Site-ul comisarul.ro a fotografiat în fugă coala A4 de pe care ministrul Pop-Plop le-a buchisit elevilor şi profesorilor în prima zi de studiu a lui septembrie. Efortul n-a fost în zadar - pe foaie, dintr-un context familiar, lipsea cel puţin un i. Din coada substantivului „copiii”, deci ieşea „copii dumneavoastră”, dar pot paria că domnul Liviu Marian a trecut peste impediment. Adică, a citit corect, cu trei de i, băăă! Mai nu încercaţi să-l greşiţi pe eminentul pupil al Abramburicăi, fi-mi-ar topica de cap să mai îmi fie! Nu e corect, cineva a turnat diverse substanţe în organigrama de la Educaţie: consilierii bossului sunt cel puţin la fel de slab pregătiţi ca şi cel care îi remunerează. Renumerează, ca să nu ridic excesiv nivelul acestui paragraf răutăcios din cale-afară.

* România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană la abandonul şcolar. Nu ştiu când a fost confecţionat acest top, noi abia revenim la şcoală... Nu e corect, dacă ne aduni absenţele în iulie şi august nu putem vorbi despre performanţă pe acest palier. Abia acum suntem eligibili, avem un început de campioni mondiali.

* Petre Daea, tipul aproape haios de la Agricultură (când îţi dai seama că toată schema e ţinută în viaţă din banii tăi, nu-l mai găseşti la fel de nostim), a mâncat jambon din portbagajul unui cioban. Nu e vina mea că a ieşit rima abandon - jambon. Fugim mâncând, fugim. Mâncând. Pământul.

Citit 681 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2017 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.