Campanie împotriva mitei electorale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Luaţi, mâncaţi şi beţi, dar… nu votaţi!, aşa îi îndeamnă ţărăniştii pe cetăţenii alegători *

După ce a felicitat PSD-ul pentru câştigarea funcţiei de primar din comuna gălăţeană Schela, liderul PNŢCD Galaţi, Marian Popa, şi-a exprimat dubiile cu privire la corectitudinea cu care s-au desfăşurat, totuşi, alegerile din localitate.

Liderul ţărănist a spus că un vot a fost cumpărat, la alegeri, cu 200 de lei, menţionând şi numele partidului care ar fi făcut astfel de achiziţii, însă în condiţiile în care Marian Popa nu a prezentat nicio dovadă, spunând că „aşa se vehiculează”, nu vom menţiona numele partidului.

Întrebat de ce nu a sesizat poliţia dacă a avut cunoştinţă de fraude electorale Marian Popa a răspuns: „Nu am sesizat poliţia. În 2008, la alegeri şi la toate am primit NUP-uri şi numai duşmănie?”.

Acum însă, pentru a nu mai crea nici „duşmănie” şi nici bătăi de cap poliţiei, Marian Popa a decis să distribuie în oraş fluturaşi prin care îndeamnă românii să nu mai voteze în funcţie de mita electorală pe care le-o oferă partidele, ci în funcţie de propria conştiinţă.

„Clasa politică din România este produsul poporului român, al unei societăţi fără posibilitate de exprimare, al unei societăţi cu perna pe gură, al unui popor condamnat să tacă. În acest context venim cu rugămintea NU VĂ MAI LĂSAŢI MITUIŢI!!! Luaţi-le micul, berea, găleata şi banii şi votaţi cum vă dictează conştiinţa”.

„Doar aşa vom avea o clasă politică curată”, se arată în fluturaşii pe care îi vor distribui cetăţenilor liderii PNŢCD. Întrebat de ce îi îndeamnă pe cetăţeni să accepte mita electorală – bani, mici, bere etc -, având în vedere că şi asta este infracţiune condamnată de lege, Marian Popa a răspuns:

„Păi e sărăcie, ce, pot eu să le spun oamenilor să nu ia, dacă le este foame? Să ia, dar să nu îi voteze pe cei care le oferă astfel de lucruri, să le dea o lecţie!”.

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.