Revoluţionari nemulţumiţi la masa Prefecturii

Revoluţionari nemulţumiţi la masa Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masa rotundă cu tema „Revoluţia română 1989”, organizată de Prefectura Galaţi s-a transformat, din păcate, într-o întâlnire în care discuţiile s-au purtat pe un ton extrem de ridicat şi în care amintirile  revoluţionarilor cu evenimentele din decembrie ’89 au fost doar motivul creşterii nemulţumirii pentru viaţa grea pe care o trăiesc acum.

Chiar de la începutul discuţiilor prefectul Paul Florea – organizatorul întâlnirii – a fost luat la întrebări de revoluţionari de ce nu l-a adus la discuţii pe deputatul Mircea Toader, în ce calitate vorbeşte despre Revoluţie, de ce la masa discuţiilor se află şi politicieni –  reprezentanţi ai PPDD dar şi a Asociaţiei Liga pentru Preşedinte? „Am considerat că e normal să rememorăm evenimentele din ’89. Domnul Toader nu poate fi prezent, se votează moţiunea”, a replicat prefectul, arătând chiar că va pleca dacă nu este binevenit la discuţii. „Uite, plec eu!”, a replicat un interlocutor, domnul Ion Vasilache, părăsind chiar sala.         

Cu eticheta de „revoluţionar renegat” prinsă la reverul hainei, liderul BNR pe Moldova, Ion Stoica, şi-a exprimat vehement nemulţumirea faţă de declaraţiile deputatului PDL Mircea Toader. „Domnul Toader a spus la B 1 TV că la Galaţi nu a fost revoluţie, că nu au fost morţi. Că cei care au ieşit în stradă nu au participat la  revoluţie, ci la administrarea revoluţiei.  Eu mă aşteptam să vină aici domnul Toader să-şi ceară scuze pentru ce a spus!”, a declarat Ion Stoica, cel care a condus, în ultimele zece zile protestele zilnice ale revoluţionarilor, din faţa Prefecturii.

„Când am ieşit în stradă, am ieşit din suflet. Sunt vinovate toate partidele pentru genocidul făcut, căci trăim din ce în ce mai prost. Sunt senatori, procurori, demnitari cu certificate de revoluţionar. Cine i-a făcut revoluţionari?”, a completat revoluţionarul Marcel Popa. Şi alţii şi-au exprimat nemulţumirile faţă de intenţia Guvernului de a nu mai acorda indemnizaţia de revoluţionar, dar şi pentru declaraţiile lui Mircea Toader. „Eu cred că există nişte suspiciuni potrivit cărora această masă rotundă ar fi fost organizată tocmai pentru a se demonstra că la Galaţi nu a fost revoluţie”, a dat glas unei temeri generale revoluţionarul Sorin Ţiţei, cel care de multe ori în cursul discuţiilor aprinse a făcut apel la calm şi raţiune: „de aceea îşi bat toţi joc de noi; pentru că nu ştim să vorbim şi nici să ascultăm”.

În timp ce discuţiile au continuat pe acelaşi ton ridicat, vizavi, la monumentul eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, un grup de tineri susţinători ai Oţelului (aşa cum s-au intitulat) a aprins mai multe lumânări în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru democraţia zilelor noastre. Gestul tinerilor nu a oprit nici un trecător…  

 

Citit 1450 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.