Revoluţionari nemulţumiţi la masa Prefecturii

Revoluţionari nemulţumiţi la masa Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masa rotundă cu tema „Revoluţia română 1989”, organizată de Prefectura Galaţi s-a transformat, din păcate, într-o întâlnire în care discuţiile s-au purtat pe un ton extrem de ridicat şi în care amintirile  revoluţionarilor cu evenimentele din decembrie ’89 au fost doar motivul creşterii nemulţumirii pentru viaţa grea pe care o trăiesc acum.

Chiar de la începutul discuţiilor prefectul Paul Florea – organizatorul întâlnirii – a fost luat la întrebări de revoluţionari de ce nu l-a adus la discuţii pe deputatul Mircea Toader, în ce calitate vorbeşte despre Revoluţie, de ce la masa discuţiilor se află şi politicieni –  reprezentanţi ai PPDD dar şi a Asociaţiei Liga pentru Preşedinte? „Am considerat că e normal să rememorăm evenimentele din ’89. Domnul Toader nu poate fi prezent, se votează moţiunea”, a replicat prefectul, arătând chiar că va pleca dacă nu este binevenit la discuţii. „Uite, plec eu!”, a replicat un interlocutor, domnul Ion Vasilache, părăsind chiar sala.         

Cu eticheta de „revoluţionar renegat” prinsă la reverul hainei, liderul BNR pe Moldova, Ion Stoica, şi-a exprimat vehement nemulţumirea faţă de declaraţiile deputatului PDL Mircea Toader. „Domnul Toader a spus la B 1 TV că la Galaţi nu a fost revoluţie, că nu au fost morţi. Că cei care au ieşit în stradă nu au participat la  revoluţie, ci la administrarea revoluţiei.  Eu mă aşteptam să vină aici domnul Toader să-şi ceară scuze pentru ce a spus!”, a declarat Ion Stoica, cel care a condus, în ultimele zece zile protestele zilnice ale revoluţionarilor, din faţa Prefecturii.

„Când am ieşit în stradă, am ieşit din suflet. Sunt vinovate toate partidele pentru genocidul făcut, căci trăim din ce în ce mai prost. Sunt senatori, procurori, demnitari cu certificate de revoluţionar. Cine i-a făcut revoluţionari?”, a completat revoluţionarul Marcel Popa. Şi alţii şi-au exprimat nemulţumirile faţă de intenţia Guvernului de a nu mai acorda indemnizaţia de revoluţionar, dar şi pentru declaraţiile lui Mircea Toader. „Eu cred că există nişte suspiciuni potrivit cărora această masă rotundă ar fi fost organizată tocmai pentru a se demonstra că la Galaţi nu a fost revoluţie”, a dat glas unei temeri generale revoluţionarul Sorin Ţiţei, cel care de multe ori în cursul discuţiilor aprinse a făcut apel la calm şi raţiune: „de aceea îşi bat toţi joc de noi; pentru că nu ştim să vorbim şi nici să ascultăm”.

În timp ce discuţiile au continuat pe acelaşi ton ridicat, vizavi, la monumentul eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, un grup de tineri susţinători ai Oţelului (aşa cum s-au intitulat) a aprins mai multe lumânări în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru democraţia zilelor noastre. Gestul tinerilor nu a oprit nici un trecător…  

 

Citit 1416 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 19:32

7 comentarii

 • postat de Pitzi Poanca
  Sâmbătă, 24 Decembrie 2011 09:17
  Amintiri de la "revolutia " din Galati : Emotionant, intr-adevar, daca la Timisoara se striga : " Vom murii si vom fi liberi ! " la Galati celebra "bagaboanta " ( omagiata in paginile acestui cotidian ) striga din " balconul revolutiei" cat o tineau bojocii: " Fetelor. f...ti-va, ca nu ne mai opreste nimeni. E libertate, am invins !! " Sper sa apara si numele ei pe monumentul omagial....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Revolttati
  Vineri, 23 Decembrie 2011 14:13
  Cu baionete la arme ,doi gardisti ,condusi de ilustrul Florin Melinte a dat busna in biroul lui Marcel Ionescu ,director la Tm Nae Leonard,dupa ce nu era strain de arestarea sotiei acestuia.Acesti oameni i-au fost sprijin in cariera artistica.Ca secretar UTC ,colegii care il cunosteau mai bine ,il nominalizau ca "ziripitor"Dupa aceste acte ale astfel de ?"eroi" trebuie sa ne scoatem palaria ,si sa ne usuram ,buzunarul. Ajunge !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gavroche
  Vineri, 23 Decembrie 2011 09:42
  Domnul Toader ar trebui sa-si puna cenusa in freza, are mare dreptate " renegatul"...Cum poti face o asemenea afirmatie desuchiata ? Mariana Cur de Tabla ( si ea revolutionara cu acte in regula ) se rasuceste in mormant de indignare...Nu sa luptat pe baricade la Galati ??? Cata nesimtire ....A fost macel, nu alta. Marele revolutionar Platica sa luptat cu securitatea ( adica cu Marele revolutionar Vlad Vasiliu) ...Marele revolutionar Radu Macovei sa luptat cu Marea revolutionara Katia Nanu...Marele revolutionar Baila a luptat cu teroristii din sediul UTC...Marele revolutionar Chelu a luptat cu Marele revolutionar Comsa .... Cinste lor, cinste lor eroilor !!!! Sa se bucure de diplomele,de merit acordate de tatucul Ilici... Ceilalti, care au murit impuscati de armata sau de catre alti revolutionari participanti la epopeea regizata de Sergiu Nicolaescu in Bucuresti,sub regia lui Ion Ilici Iliescu vremelnica recunostinta.....Ce sa le faci : " à la guerre comme la guerre " cum ar spune Marele revolutionar Petre Roman, trebuia sa mai si moara cineva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mai mult BUN SIMT
  Joi, 22 Decembrie 2011 19:51
  Cersetorie deghizata pentru fripturistii din "89. Dupa atatia ani de pomeni nemeritate ar trebui sa se ascunda .Patria nu este tagma jefuitorilor a spus T.udor Vladimirescu.Patria mai inseamna si "ogorul"muncit ,nu tarina speculei .
  0
  0
  Raportează
 • postat de No comment
  Joi, 22 Decembrie 2011 16:52
  Adevaratii revolutionari sunt cei ce manifestau pe strazi in Timisoara, Sibiu, Bucuresti si alte orase din tara, cei ce ridicau firave baricade in fata transportoarelor blindate ale Armatei si Securitatii, cei ce erau fugariti, batuti si aruncati in subsolurile sediilor de Militie, toate astea in timp ce cuplul Ceausescu era inca in Bucuresti si dadea ordine pentru prinderea "agenturilor straine".
  Dupa prinderea cizmarului, alta a fost partitura dupa care s-a dansat, dar pastrand ritmul si cadenta Revolutiei, ca sa vada Europa ca si la noi se schimba ceva. Singura tara din Europa de Est care nu numai ca si-a executat presedintele, dar a facut-o si de Craciun. Si-a inscaunat un Prim Sectretar. Asta spune totul despre cei ce atunci au fost la "butoane".
  0
  0
  Raportează
 • postat de edy
  Joi, 22 Decembrie 2011 11:07
  este foarte trist si dureros ,nici dupa 30 de ani de acum incolo ,nu se va afla adevarul despre revolutia din 89, un singur lucru se stie ca cei de la cnsas ,sri, ministerele apararii,si internelor, au legea pe mana , cunosc toate dedesupturile , si este foarte greu sa aibe demnitate , si curaj de patriot ca sa dea lucrurile pe fata. la noi o mana spala pe alta , asta-i Romania actuala . nici nepotii nostri nu vor afla adevarul . e un mister bine securizat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Revolutionar
  Joi, 22 Decembrie 2011 11:03
  Adevaratii revolutionari au fost cei care au murit. Restul niste lichele! "Normal" sa va agitati. Asemenea avantaje nu sunt de scapat din mana. Rusine!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.