Primarul unei localităţi din judeţul Galaţi, ameninţat cu un referendum pentru demitere

Primarul unei localităţi din judeţul Galaţi, ameninţat cu un referendum pentru demitere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tecucean a iniţiat o petiţie online de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Daniel Ţuchel, pe motiv că edilul nu ar fi realizat nimic din ce a promis. "Revoluţia" de la Tecuci este iniţiată de Daniel Buchir, care se prezintă drept coordonator al Grupului de Iniţiativă Locală Tecuci – Filiala Noua Republică Galaţi. Buchir tună şi fulgeră încă din campania electorală pentru parlamentare, când pe geamurile primăriei tecucene au apărut afişe electorale. „Primarul a uitat ca este în slujba cetăţenilor acestui municipiu, a făcut promisiuni în campania electorală, neîncepând încă să facă nimic!", spune Buchir în petiţia sa. El îi mai reproşează lui Ţuchel că se comportă în primărie şi în Consiliul Local "ca pe propria moşie".

Citit 5342 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2013 21:28

20 comentarii

 • postat de Gicu australianul
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 23:26
  Nu sunt tecucean, nu sunt PDLac sau din neamul lui Iticmansau Struliman si nici USList de neam. Am fost in Tecuci si am vazut un orasel de tarani curati si educati, un orasel cu oameni care admira frumosul. Am fost foarte placut impresionat sa fad in centrul acelui orasel uitat de lume un parc in care noii casatoriti veneau sa se pozeze sau batranii sa se relaxeze. Am vazut oameni care se bucurau de viata si toate acestea datorita unui taran din Barcea care admira frumosul si a muncit ca sa-l imparta cu alti consateni.
  Poate stiti ca vorbesc de parcul lui Pazvante cum mai este si numit. Ei bine , acest Pazvante a muncit cu sapa si lopata ca sa transforme un maidan in care au fost femei violate si persoane ucise intr-o gura de rai din spatele bisericii.
  A trebuit sa vina un marlan primar care daca nu a fost capabil sa faca nimic a venit sa distruga si asa ceva nu trebuie acceptat. Binele pe care l-a facut acel Pazvante in Tecuci nu trebuie ignorat ci apreciat de tecuceni. Pentru ignoranta celor ce au muncit in Tecuci de acest Tuchel as vota pentru demiterea lui si reorganizarea de alegeri pentru primar.
  Astfel de oameni trebuie sa invete ca Primaria nu-i mosia lor chiar daca au fost alesi pentru ca au fost alesi sa faca si nu sa desfaca. Jos cu Primarul bolsevic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sa se tot duca
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 21:43
  Sa o ia si pe protejata de directoare de la Lic. Industrial, pe madam Botez si pe colega dumneaei. Sa se tot duca frate ca au transformat liceul in mosie. Valabil si pt primsecretara liceului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 08:32
  Daca toata lumea ar fi fost ca timisorenii si tecucenii ,soarta tarii ar fi fost alta...
  Daca am fi facut noi referendumuri inca din 89 de cand am castigat dreptul asta...
  Pai daca iti vine un servitor in casa si il prinzi ca sta 3 luni degeaba il daui afara nu? Daca servototul sa zicem vine isi face treaba dar pproprietarul nu il plateste, pleaca la 3 luni dupa care vede ca nui iti respecti angajamentele, nu?
  Oae cum ar fi fost daca nu neam fi irosit dreptul castigat in 89 si am fi facut referndum la fiecare 3 luni la care vedeam ca nu se miasca nimic si ca toti astia fac legile doar pentru ei? Si faceam vreo 3 astfe de referendumuri,, tot nu se misca nimic si ne intelegeam cu totii pe Facebook, sa parasim tata cu totii 22 milioane, in aceeasi zi? Doar asa sa le radem in nas. Ar fi vazut ca nu e de gluma cu romanii si s-ar fi pus pe respectat promisiuni. Dar asa ne-a vazut cat de fraieri suntem si isi bat cu totii joc de noi. Dupa cum vedeti aliniaza preturile la UE dar salariile si pensiile nui le aliniaza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Atentie tecucean!
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 08:20
  Stimabile, ai citit superficial comentariul meu. Nu am fluturat stindardul ameninţărilor ci te-am atenţionat. Acuzaţiile de lipsă de obiectivitate şi că aş fi slugă pedelistă sunt absolut nefondate deoarece nu am afirmat absolut nimic pozitiv la adresa lui Finchestein, dimpotrivă. Citeşte cu atenţie în dicţionar şi în Codul penal ce înseamnă rasismul şi antisemitismul. Rasismul=persecutarea unor cetăţeni pe motivul apartenenţei la o rasă. Orice acuzaţie poate fi interpretată ca o persecutare chiar dacă acuzaţia este obiectivă. Faptul că ulterior i-ai făcut statuie lui tat-su nu schimbă situaţia.
  Dacă nu ştiai, prin 2001 Adrian Năstase a dat o hotărâre de guvern prin care simpla negare a holocaustului în România îţi aducea o condamnare cu detenţie între 3-5 ani iar în predarea istoriei la orice nivel şi pentru orice perioadă, învăţătorii şi profesorii erau obligaţi (sub sancţiunea pierderii dreptului de a mai preda) să ţină lecţii despre holocaustul de pe teritoriul României.
  Aşadar, stimabile, eu nu neg faptele lui Finchestein, nici pe cele enumerate de tine în cele 2 comentarii, nici pe cele prezentate de mine. Sincer, aş vrea să se pronunţe o instanţă de judecată, şi pe latura penală şi pe latura civilă, cu privire la acapararea de pe poziţia de primar a unui spaţiu destinat exclusiv utilităţii publice. Faptul că a mai curăţat arborii şi aleile, că a mai asfaltat sau pavat prin Grădina publică îi intrau în atribuţiile funcţiei şi nu-l pot scuti de răspundere penală şi civilă în ceeace am prezentat eu. La fel, aş vrea ca faptele pe care le-ai prezentat tu să fie judecate de o instanţă de judecată şi pe latura penală şi pe latura civilă. Dar nu acum ci după ce basescu nu va mai fi preşedinte iar Europa nu va mai fi condusă de PPE.
  Mai poţi afirma că sunt slugă pedelistă?
  0
  0
  Raportează
 • postat de tecucean
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 00:32
  Pentru postacul de 11.14:
  Ar fi mai bine sa fluturi stindardul amenintarilor atunci cand esti un om obiectiv nu cand esti si tu o sluga PDL-ista ce te crezi curat prin ziare . Pe Finchestein batranul l-am cunoscut personal si chiar pot sa ma mandresc cu el ca era un om de mare calitate. Magazinul sau de pe strada mare era mereu o placere sa il vizitezi. Fiisu, din pacate, nu a mostenit nimic de la el. Atitudinea jidaneasca de a sti numai adunarea nu are nimic cu originea lui tocmai pentru ca nu seamana cu taicasu. Daca aceste lucruri le-ai fi stiut ai fi inteles ca aici nu e vorba de antisemitism ci de lacomie excesiva care a facut sa piarda orasul Tecuci multi bani cu care s-ar fi putut dezvolta.Poftim si un exemplu: in 2008 i s-a propus un proiect de dezvoltare a Tecuciului ca centru zonal legumicol. Banii erau foarte multi si proiectul mergea repede. Raspunsul "domnului " primar Finchestein:"si mie ce imi iese de aici?" Deci nu crezi ca ar fi mai putin jignitor sa ii fluturi penalul prin fata ochilor lui ? a
  0
  0
  Raportează
 • postat de miron
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 18:50
  jos ţăranul comunist
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sictirescu
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 12:49
  pdl-eprelor, tot nu va lasati? V-a trimis poporul la plimbare cu cea mai usturatoare lectie electorala si tot mai chiraiti? Nu aveti decat! Dati-i inainte! Ca-i tot degeaba! ca sa va treaca timpul mai luati niste legale/etnobotanice sau cum le numea eba in campania ei electorala pentru parlamentul european "droguri usoare". Ca deh, doar ea a fost cea care a militat pentru legalizarea acestei nenorociri care distruge vieti! Daca vine un om mai ferm si mai hotarat sa faca ordine, gata, va ganditi ca e cazul sa mai deschideti pliscul sa mai mancati niscai chestii maronii! Ia mai stati cuminti: in curand va dispare si partidul! Se scufunda incet, incet in groapa neagra a istoriei! Va doresc mult succes sau "succesuri" fara "esece"! Si poate se vor mai gasi "oameni care vor sa vorbesc cu tine" si asta chiar daca sunt "oameni" care nu vor sa mai vorbesc cu tine"! :)))))))))))))))))))))))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buchir Daniel
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 11:56
  Va pot confirma faptul ca stoparea acestei strangeri de semnaturi online, temporare spunem noi, pana la gasirea unei solutii tehnice dincolo de orice interpretabilitate, s-a datorat abordarii de catre o persoana dintr-o institutie publica din Tecuci, ce a afirmat ca nu a semnat aceasta petitie, cerand scoaterea a trei semnaturi de pe lista.
  La o simpla verificare pe internet, desi nu mi s-a comunicat la ce institutie lucreaza, am incercat sa gasesc un mod de abordare telefonic, pentru a vedea unde este eroarea: la semnatura sau la cererea de anulare a semnaturii. Am contactat direct institutia respectiva, si dupa o discutie telefonica, mi s-a cerut sa comunic pana a doua zi ip calculatoarelor de la care s-a efectuat semnarea petitiei de catre cele 3 persoane. Lasand sa se inteleaga faptul ca pot face plangere la Politie in acest sens.
  Astazi am primit din din nou un email in acest sens, pe motiv ca nu am transmis datele tehnice necesare.
  Comunic pe aceasta cale, ca initierea unei petitii online, creeaza drepturi de moderare a acestor petitii, avand acces doar la nume-prenume, Localitate, Data-ora. Nu am acces la datele cerute, acestea putand fi cerute doar de la administratorul platformei pentru petitii.
  Luind act de aceste presiuni, am constatat ca este mai bine sa gasim o metoda prin care sa continuam strangerea de semnaturi pe o cale mai securizata.
  Dupa toate cele intamplate in ultimul timp, se observa ca exista o puternica presiune impotriva sustinerii ei, semnaturile fiind filtrate permanent. O sa rog ca toti semnatarii acestei petitii sa opteze pentru a nu afisa semnaturile, pentru o mai buna protectie a lor.
  Se pare, din cate stiu, ca este singura presiune de acest gen asupra unei Petitii Online si nu ne face cinste de acest lucru, dar dovedeste ce stiam deja despre Tecuci.

  M-am hotarat sa continui strangerea de semnaturi, toate sub protectia anonimatului, avand in acest moment nevoie de o imagine cantitativa a gradului de nemultumire, si astfel sa declansam Strangerea de Semnaturi in strada, pe documente.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Atenţie, tecucean!
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 11:14
  Rasismul şi antisemitismul, chiar şi (sau, mai ales) exprimat pe mijloacele informatice, se pedepsesc. Aşa că, pregăteşte-te pentru o percheziţie informatică şi pentru un dosar penal. Ce-ţi spun nu are legătură cu faptul că Finchenstein nu a făcut mai nimic. Ba a făcut pentru el şi apropiaţii lui. Dacă ar mai fi rămas încă un mandat ar fi trecut complet Grădina publică în proprietatea sa şi a familiei sale. Însă nimeni nu se va lega de el pentru că, aşa cum ştii, "organele statului" nu sunt ale poporului, ale statului ci ale lui băsescu iar prin acesta ale stăpânilor noştri (care, aşa cum s-a văzut, când băsescu are nevoie de ajutor sunt imediat prezente). Cât despre Ţuchel şi guvernanţii actuali, atâta timp cât nu se schimbă toate puterile din stat, sunt legaţi de mâini şi de picioare şi nu vor putea face mare lucru (si spre regretul meu).
  0
  0
  Raportează
 • postat de tecucean
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 02:51
  Iete si latraii PDL-ului s-au gasit prin ziare! Nu o fi primarul asta nou al Tecuciului cheie de biserica dar abia a inceput lupta cu javrele jidanului ramase in functii. Apropo prin ziarele astea de "informare obiectiva" de ce nu scrieti cate golanii si cate miliarde a furat jidanul de Finchenstein???? DNA doar este sluga lui Basescu si jidanul la ei a cotizat, deci mai vedeti si parul din ochiul vostru inainte de a vorbi de paiul din ochiul altuia!
  0
  0
  Raportează
 • postat de tureltan
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 17:58
  Aceasta initiativa trebuie sprijinita si trebuie intretinuta in permanenta si pentru d-l Stan , primarul Galatilor si oricare primar pentu a sti ca trebuie sa dea socotealo aricand de cheltuielile pe care le face si de hotararile pe care le va lua.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 17:20
  Tuchel este un dictator. Trebuie sa facem revolutie ca sa-l indepartam. Sa se duca la Tepu la el acasa sa faca instructie cu nevasta-sa. Oricum nu termina mandatul, tecucenii sunt tot mai nemultumiti si se vor ridica la lupta cea mare impotriva nelegiuitilor...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buchir Daniel
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 17:10
  Comunicat: "In urma unor atacuri permanente la Petitia Online creata in vederea initierii unii referendum pentru DEMITEREA Primarului Municipiului Tecuci, exista posibilitatea, daca dupa consultarea proprietarilor site-ului http://www.petitiionline.com, nu vom putem elimina unele brese, ci doar sa mergem pe buna credinta a cetatenilor, sa renuntam la ea, in aceasta forma.
  Din aceasta cauza, momentan am decis sa suspendam strangerea de semnaturi pana la rezolvarea problemelor aparute.

  Vreau ca semnatarii petitiei sa fie reali si sa nu isi mai decline numele unor angajati din domeniul public, care nu au avut de a face nimic cu asta. Imi cer scuze in fata acestora. De asemenea, intrucat se pare ca MIZA este foarte importanta, fiind mobilizate resurse pentru discreditare, vom continua pe alte cai securizate sau in strada!
  Militez pentru respectarea Legii si nu vreau eu sa fiu cel care nu o respecta. Actiunea va continua, insa in alte forme. Rog cetatenii care au semnat aceasta Petitie Online, persoane reale, sa inteleaga aceasta situatie si le promit ca lucrurile nu vor ramane asa.

  Demersul de initiere a unui Referendum este unul democratic si nu as vrea sa fie umbrit de eventualele suspiciuni de ilegalitate. Va multumesc, si va promit ca in cel mai scurt timp voi gasi solutia potrivita continuarii aceste consultari a cetatenilor."

  Buchir Daniel
  0
  0
  Raportează
 • postat de Loredana
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 16:12
  http://www.petitieonline.com/referendum-demiterea_primarului_mun_tecuci_-_tuchel_daniel


  sau tastati in google textul: petitie referendum tuchel.

  JOS cu acest parvenit!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buchir Daniel
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 15:08
  Este suficient sa dati click pe numele meu pentru a intra in Petitie.
  Sau sa copiati link-ul care este afisat fara "stelute, linii si iarasi stelute si punct" si sa il adaugati in browser.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marian
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 14:36
  Asa va trebuie tecuceni. Nu ati stiut ca protejatul lui Dobre o sa va traga pe sfoara? Ati pus stampila ca prostii pe USL si nu v-ati gandit ca la primar se voteza omul nu partidul. Ati avut primar bun si ati adus un nenorocit.
  Bravo omilui cu constiinta civica care a facut aceasta petitie .Apropo nu putem accesa la adresa data ca vrem sa votam si noi . Reveniti cu adresa. Poate Tuchel zboara cum i-a zburat si seful in vara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de john
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 14:30
  asa ar trebui si la CJGalati cu fosila
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buchir Daniel
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 13:44
  Prin aceasta masura, dorim sa constientizam Primarul ca trebuie sa respecte anganjamentele pe care le-a luat fata de comunitate. Este un avertisment al cetatenilor ca acestia sunt cu ochii pe el, ca le pasa. Daca lucrurile vor merge in continuare la fel ( procedura de initiere a referendumului fiind destul de lunga), vom fi nevoiti sa ne cautam alt reprezentant. Primarul are sansa in aceasta perioada sa arate ce poate. Noi dorim binele comunitatii, nu neaparat schimbarea unei persoane. Indiferent cine va fi in postul de primar, trebuie sa stie ca cetatenii sunt cu ochii pe el, si il vor sanctiona pentru lucrurile care nu le face, nu fiindca face parte dintr-un partid sau altul!

  Pe principiul – “esti capabil – ramai, daca nu – pleci”

  Cu stima,
  Initiatorul acestei Petitii - Buchir Daniel

  http://www.petitieonline.com/referendum-demiterea_primarului_mun_tecuci_-_tuchel_daniel
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hulea Angelu
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 12:14
  Aloooo, DNA-ul!!! Nu se autosesizează nimeni???? Ultima hoție a lui Tuchel: 100000(o suta de mii!) de euro! Atat spune el ca a platit pentru mizeria de „spectacol” din seara de revelion! Politia de la Tecuci este tinută sub teroare de acest primar. Ii ameninta pe politisti ca ii lasa fara locuri de munca daca nu executa ordinele lui. Suntr luati la bani marunti si amendati toti acei care indraznesc sa scoata la iveala hotiile lui Tuchel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zap
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 11:31
  Daca poporul vrea alt primar , sa fie referendum pt alt primar.
  Sa simta ca i se clatina scaunul edilului. Tot deauna ar trebui sa simta ca li se clatina scaunul...la toti ! Sa vezi ce ATENTI ar fi la ce decizii iau.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.