Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
12 comentarii

* Plaja Dunărea se află într-un stadiu avansat de degradare * Planul Primăriei de anul trecut, conform căruia aceasta va fi transformată într-un aqua parc, printr-un parteneriat public – privat, nu se va concretiza nici anul acesta, pentru că procedura nu este finalizată * Plaja va rămâne în continuare în administrarea societăţii Gospodărire Urbană şi în această vară, motiv pentru care ne vom alege doar cu o scliviseală la bazine


Anul trecut, municipalitatea a lansat ideea că poartă discuţii avansate cu un investitor interesat de un parteneriat public -privat, pentru a transforma Plaja Dunărea într-un aqua parc. A trecut anul, a venit vara, iar plaja arată la fel cum arăta şi în anii anteriori. Cu toate că aceasta trebuia deschisă gălăţenilor încă de la 15 mai, lucrările pentru recondiţionarea minimă şi cosmetizare abia au început. Administratorul zonei de agrement, Ghiocel Constantin, spune că lucrările au început aşa de târziu din cauza vremii ploioase, iar plaja ar putea fi gata abia de pe 15 iunie.

Crăpături, rugină şi duşuri folosite ca magazie

În acest moment, toată plaja arată ca abia ieşită din iarnă şi, mai mult decât atât, ca şi când ar fi vreun imaş de păşunat din mediul rural. Nu e niciun semn pe nicăieri că aceasta ar fi plaja dintr-o ţară europeană. La o privire de ansamblu, singura schimbare în bine e că Gospodărire Urbană a reuşit să demoleze construcţiile părăginite de pe partea dreaptă cum cobori scările spre plajă, zonă care ar urma să fie înverzită, după spusele administratorului, Ghiocel Constantinescu.
Scările măcinate sunt protejate de o parte şi de alta de garduri ruginite, iar jos te întâmpină dezolarea. Punctul de prim ajutor, aflat la intrarea către bazine, este reprezentat de aceeaşi baracă din metal, care ar arată mai rău decât o magazie la ţară, iar dalele de pe lângă bazine sunt sparte şi străpunse de fire de iarbă, probabil pentru o imagine cât mai naturală. Verdeaţa care împrejmuieşte bazinele şi zona cu nisip ajunge la jumătate de metru. Bazinele sunt crăpate, iar de pe marginea acestora ţâşnesc nişte resturi de ţevi ruginite în care îţi poţi rupe la propriu degetele. Cabinele în care ar trebui să te schimbi în costumaţia de plajă sunt pline de gunoaie, iar duşurile sunt folosite pe post de magazie şi parcare pentru ATV-ul din dotare. Aici sunt aruncate tot felul de placaje de lemn, pe o podea mai neagră decât fundul unui WC public. Ţâşnitorile din care ai putea să îţi ostoieşti setea sunt ruginite şi ele, dar, cu toate acestea sunt funcţionale, potrivit administratorului. „Am făcut probe atât la duşuri, cât şi la cişmele şi sunt funcţionale, doar că trebuie să le punem capurile şi robineţii. Pe timpul iernii, le-am luat ca să nu fie furate”, ne-a spus administratorul plajei, Ghiocel Constantinescu.
Coşurile de baschet par şi ele ca după război, îndoite şi cu panourile găurite, cât despre clădirea administrativă, aceasta arată părăsită de multă vreme. Exact cum arăta în primăvara anului trecut, aşa arată şi în acest an.
În rest, plaja propriu-zisă, invadată şi ea tot de fire de iarbă, aşteaptă să fie acoperită cu nisip. În aceste circumstanţe, administratorul plajei recunoaşte că nici el nu ar veni cu familia ca să îşi petreacă ziua liberă.
„Eu ca cetăţean, în parcul pentru grătare aş veni, dar nu aş veni cu familia aici ca să facem plajă. Dar facem tot posibilul pentru a recondiţiona bazinele până la 15 iunie şi totul va arăta un pic altfel. Aici trebuie nişte bani destul de mulţi, la ce am văzut în Europa noi suntem în urmă tare, dar s-ar putea face ceva foarte frumos aici, ne oferă această posibilitate cadrul, există Dunărea, dealul, vegetaţia”, ne-a spus Ghiocel Constantinescu.

În loc de aqua magic, vom avea bazine revopsite

Municipalitatea a avut proiecte pentru a crea o zonă de agrement bine pusă la punct şi modernă şi înainte de 2000. Acesta a fost şi motivul pentru care stâlpii de înaltă tensiune de pe platoul de sus au fost aduşi mai jos, urmau să fie amenajate bazine cu apă recirculabilă, dar să fie construită şi o discotecă în aer liber, care a rămas numai la stadiul de schelet, care, între timp, a ruginit şi el. Anul trecut a apărut o nouă licărire de speranţă că plaja va avea în sfârşit o altă imagine, iar gălăţenii vor avea parte de o zonă de agrement pentru stat la soare şi făcut baie în condiţii bune.
Primăria a anunţat, anul trecut, că are de gând să realizeze un aqua magic, însă de atunci şi până acum nu s-a mişcat nimic în acest sens, chiar dacă, cel puţin teoretic, planul este încă în viaţă, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană, Daniela Stroia. Mai mult decât atât, aceasta ne-a furnizat şi suma aproximativă la care ar ajunge investiţia de transformare.
„Pentru plaja Dunărea vor fi accesate fonduri europene în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, în cadrul unui parteneriat public-privat, dar întrucât procedura nu este finalizată, în acest moment rămâne în administraţia SC Gospodărire Urbană SRL”, ne-a declarat aceasta.
Vineri, lucrările de recondiţionare a celor trei bazine pentru copii erau în toi. Acestea erau decopertate de către doi muncitori, urmând a fi apoi vopsite cu o vopsea specială pentru piscine.
„Din cauza uzurii şi a timpului îndelungat în care bazinele au funcţionat cu acea fibră de sticlă, aceasta s-a spart şi exista riscul accidentării copiilor, s-ar fi putut tăia. În acest moment, cimentăm, pentru ca apoi să aplicăm o vopsea specială bazinelor, vopsea clorcauciuc”, ne-a explicat administratorul, Ghiocel Constantinescu, care promite ca, de astăzi, să înceapă lucrările şi la bazinul pentru adulţi.
Trebuie spus că în acest an, plaja pentru adulţi va funcţiona tot cu un singur bazin, la care vor fi schimbate cuvele de intrare în acesta şi va fi aplicată aceeaşi vopsea specială pentru piscine.
„La metodologia de alimentare a bazinului şi de igienizare prin recirculare nu umblăm. Îl vom igieniza ca şi până acum, manual, cu clor”, a mai spus administratorul, potrivit căruia plaja va fi gata pe 15 iunie, odată cu vacanţa copiilor.
Tot până atunci, urmează ca leagănele şi toboganele de lângă bazine, care şi aşa arată groaznic şi nu pot fi folosite de copii, să fie luate de acolo şi creat un alt spaţiu pentru grătar.
În concluzie, ceea ce trebuia să fie aqua magic, nu va fi decât o schimbare de suprafaţă, iar gălăţenii vor trebui să mai aştepte încă un an doi până la mult promisul paradis acvatic.

Citeşte şi: Iată unde sunt şi cum arată locurile amenajate pentru grătar la Galaţi (FOTO)

Citit 6856 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 17:50

12 comentarii

 • postat de In atnetia primarului marius stan daca mai vrea votul meu Luni, 19 Mai 2014 23:06 84.117.42.*** Link la comentariu
  0
  8

  VREM AQUA PARC CUM ESTE LA BRASOV PARADISUL ACVATIC URGENT!!! E SI PE TIMP DE IARNA SI PE TIMP DE VARA SI E MINUNAT. TOATE IN ACELASI LOC: TOBOGANE, SAUNE, MASAJ, BAZIN OLIMPIC CU 3 TRAMBULINE, APA CALDA, 2 JACUZII DE 12 PERSOANE, SUS ARE RESTAURANT, CASETE DE VALORI MONITORIZATE VIDEO, TUNEL PRIN CARE IESI AFARA IN AER LIBER SI ADMIRI STELELE STAND IN APA CALDA. E SUPERB. VREM SI LA GALATI ASA CEVA MAI ALES CA AVEM APE DIN BELSUG: DUNEAREA APROAPE, SIRET, PRUT, LACUL BRATES, LACUL VANATORI, CATUSA. UN ORAS CU APE MULTE FARA UN AQUAPARC E CEL MAI TRIST.

  Raportează
 • postat de ana Luni, 19 Mai 2014 20:36 89.137.230.*** Link la comentariu
  10
  2

  sa mor eu voi chiar sunteti ... :)) frate, daca nu sunt bani si investitori, nu ai efectiv cum sa faci aqua parc.vreti sa ia stan lopata in mana alaturi de cei din primarie sa refaca toboganele?=))) nu ganditi limpede dragilor, dand dovada de lipsa de inteligenta, imi pare rau s o spun.

  Raportează
 • postat de Akbar Luni, 19 Mai 2014 14:58 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  23

  Leagănele şi toboganele de lângă bazine vor fi dezafectate pentru a crea un alt spaţiu pentru grătar. Foarte bun !
  Si cand te gandesti ca Brasovul are Aqua-Parc si culmea, o parte din el e si acoperit, iar noi, pe plaja, facem loc la cat mai multe gratare. Sa se tavaleasca mititeii si ceafa de porc, iar " 'telectualii" cu cimpoaiele umflate de bere sa asculte manele.
  Si voi vreti Aqua-Parc...pana si Dunarea e un lux pentru astia.

  Raportează
 • postat de ss Luni, 19 Mai 2014 14:34 79.116.100.*** Link la comentariu
  1
  19

  cocalaria beach.....raiul marlanilor!

  Raportează
 • postat de madame Luni, 19 Mai 2014 13:04 5.13.138.*** Link la comentariu
  0
  13

  Cirpiti si anul asta locatia.Nici nu trebuie bani multi sa fie curat,vopsit,maturat.Dati autorizatii estivale la inghetata,suc,bere.Si puneti paza!!Un chiosc in care sa fie paza permanenta.Sint pensionari in putere dornici de munca.Sint mai rentabili,mai taie o iarba,mai da cu matura,mai uda flori. Ne dam cu parerea si noi,ca nu citeste nimeni din primarie ce gindeste "prostimea".

  Raportează
 • postat de MARIUS Luni, 19 Mai 2014 12:38 5.13.167.*** Link la comentariu
  2
  15

  AI DREPTATE STANE[{6}1 CE MINUNATIE DE PARC SE POATE FACE ACOLO!!
  GALATENII AU NEVOIE DE PARCURI , ZONE VERZI ETC ETC ...

  Raportează
 • postat de Stane poftim aici idei Luni, 19 Mai 2014 12:27 5.13.206.*** Link la comentariu
  3
  18

  Unde este loc de aqua parc? Chiar daca s-ar face asa ceva o sa fie o porcarie la fel ca si mall-ul de pe Cosbuc. Trebuie sa te uiti doar la spatiu si iti dai seama. Ar trebui sa se faca rost de mai mult spatiu. Se poate folosi perimetrul de la uzina aia de apa care nu mai lucreaza. De asemenea unitatea aia militara si asa e degeaba, s-ar putea face acolo un parc frumos, dar nu cu topogane, ci de plimbare, sunt copaci mari e umbra....Sunt spatii sapate in deal, acolo ar putea sa faca restaurante etc. Cunosc zona ca am mai fost acolo....Apoi ar putea prelungi faleza pana in zona Auchan...
  Apoi in zona fostei plaje Vacanta s-ar putea amenaja multe chestii. Acele terenuri de sport trebuie daramate ca nu au nicio noima...acel mal de apa a fost privatizat in mod abuziv pe timpul lui Niciolae...
  Mama cate s-ar putea face...

  Raportează
 • postat de hai ca se poate Luni, 19 Mai 2014 10:30 5.13.143.*** Link la comentariu
  0
  29

  Problema la plaja e marlania si muzica data la maximu nu ma duc labazine din anii 90 ...maneleala cat cuprinde prostgust si agresivitate confort zero ... daca nu construiti ceva frumos cum sunt in orasele mari nu rezolvati mimic.... faceti ceva investitii private modernizati tot

  Raportează
 • postat de julien Luni, 19 Mai 2014 09:59 79.116.104.*** Link la comentariu
  3
  27

  inca o dovada ca acest oras este condus de niste cretini

  Raportează
 • postat de Slavu Luni, 19 Mai 2014 07:32 109.166.137.*** Link la comentariu
  3
  35

  Ne punem intrebarea pentru ce mai avem primarie in municipiul Galati.Aflata intr-o somnolenta adanca in frunte cu acest primar "aerian",activitatea acesteia se concretizeaza doar in lucruri marunte,sau facute de mantuiala(vezi strazile peticite).Pacat ca avem un cadru natural deosebit,care cu niste investitii serioase ar putea deveni o adevarata "perla" a Galatiului ,in care locuitorii sa-si petreaca cu placere timpul liber.Cred ca vom ramane doar cu promisiuni pana la alegerile viitoare,si din nou alte promisiuni etc.

  Raportează
 • postat de stefan Luni, 19 Mai 2014 07:10 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  32

  Pe langa faptul ca toata zona de agrement, parcare, spatiul verde e o mare paragina, o mizerie de nedescris, doar pentru simplu fapt ca vrei sa te plimbi in zona respectiva, te asteapta o angajata a domeniului public cu chitantierul in mana "ca sa mergeti pe aici trebuie platit"...de ce? Poate pentru unicitatea locul, pentru muntii de gunoi, pentru gropile din asfalt ??? Felicitari administratiei.

  Raportează
 • postat de Şoarecele cu pene Luni, 19 Mai 2014 00:23 5.13.169.*** Link la comentariu
  1
  54

  Oricum n-aş călca acolo nici bătut. E raiul jegoşilor, cocalarilor şi împuţiţilor. Pentru cine ţine cât de cât la propria persoană, recomandarea ar fi să evite locul

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.