Gălăţenii reclamă! Străzile din zona Pieţei, "victimele" mizeriei şi nepăsării

Gălăţenii reclamă! Străzile din zona Pieţei, "victimele" mizeriei şi nepăsării
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un cetăţean al Galaţiului a trimis, la adresa redacţiei noastre, o sesizare despre un fenomen absurd, care afectează, o dată la câteva zile, zona Pieţei Centrale. Ni s-a reclamat că unele familii depozitează clandestin gunoiul în faţa societăţilor comerciale de pe strada Cristofor Columb, aproape de intersecţia cu strada Tecuci. Potrivit locatarului, situaţia s-a repetat în decursul a trei săptămâni, iar mizeria din curţile unor „gospodari” a început să prindă rădăcini pe domeniul public. 

Totuşi, încercând să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii Serviciului Public ECOSAL, ni s-a comunicat că instituţia este la curent cu practicile cetăţenilor din zona respectivă, iar angajaţii ECOSAL îşi exercită obligaţiile conform unui grafic. „Pe strada respectivă, ca şi pe toate străzile din Galaţi, gunoiul se ia conform unui grafic. Oamenii de bună credinţă ştiu graficul şi îşi scot gunoiul în faţa porţii în ziua în care trece autospeciala pentru a-l lua”, ne-a transmis Toma Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului ECOSAL. Totodată, în urma sesizării noastre, gunoiul a fost ridicat, însă nu se ştie pentru cât timp va persista curăţenia.

„Problema depinde deja de Poliţia Locală”

Potrivit cetăţenilor nemulţumiţi din zona respectivă, gunoiul este depozitat pe domeniul public de familii numeroase din zonă, asupra cărora nu pot avea influenţă. 

„Această problemă deja depinde de Poliţia Locală. Noi am mai făcut sesizări. Poliţia ar trebui să intervină şi să ia măsuri. Noi mergem acum şi curăţăm, dar asta sigur se va repeta la infinit. Este o problemă socială care trebuie rezolvată”, ne-a mai spus Toma Dumitrescu. 

Spaţiul din faţa societăţilor comerciale de pe strada Columb, proaspăt curăţat de angajaţii ECOSAL, nu este singurul loc din cartierul Pieţei Centrale unde se încearcă crearea unei gunoişti neautorizate. Vizitând zona menţionată mai sus am observat şi alte depozitări de gunoaie pe domeniul public. Spre exemplu, pe strada Mihai Eminescu, colţ cu strada Livezeni, gunoiul pare să nu fi dispărut niciodată. Pe harta virtuală de la Google, în luna iulie 2012, strada arăta exact la fel ca şi astăzi: un morman de deşeuri dizgraţioase întinse dezolant. 

Conluzia este că, până se iau măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, străzile, cuprinse de nepăsare vor fi "victimele" mizeriei. 

Citit 4123 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.