Nervi şi spray paralizant la spital

Nervi şi spray paralizant la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu faţa roşie ca focul, cu ochii în lacrimi şi agitat din cale afară! Aşa a venit, ieri, la redacţie, Manole Istrate, un domn care ne-a povestit că a dat de un mare necaz, pe când îşi însoţea fiica şi nepotul de un an şi patru luni la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii, unde cel mic se afla sub tratament pentru probleme respiratorii.

Domnul susţine că nu a fost lăsat să intre cu maşina în curtea spitalului (pentru a nu-şi transporta nepotul în braţe până la sala de tratament), deşi le spusese agenţilor de pază că starea copilului este o urgenţă.

A avut loc un schimb de replici, iar în cele din urmă agentul de pază i-a pulverizat bărbatului în faţă un jet de spray paralizant. Din spusele lui Manole Istrate, vaporii le-au creat disconfort şi fiicei, dar şi nepotului său, ambii aflaţi în maşină.

„Serviciul de pază nu aparţine spitalului!”

„Este adevărat că un astfel de incident s-a produs, dar în urma unei discuţii pe care am avut-o şi cu directorul firmei şi cu domnul implicat, pe baza declaraţiilor mai multor martori, am aflat că şi atitudinea domnului care a reclamat incidentul a fost una destul de violentă.

Oricum, serviciul de pază al spitalului este externalizat, aşa că firma de pază  - Abyl Guard Security - va hotărî ce măsuri va lua în acest caz”, a precizat pentru „Viaţa liberă” managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, dr. Victoriţa Ştefănescu.

Am aflat că cel mic este bine. Totuşi, faptul că agentul a pulverizat spray paralizant în zona unde se afla un ţânc de un an şi patru luni ni se pare greu de înţeles. 

Cine pe cine a fugărit?

Agenţii aflaţi la poarta spitalului spuneau şi ceva despre un agent fugărit de o rudă a lui Manole Istrate.

Reprezentantul firmei de pază sosit la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat ne-a spus că se numeşte Bălan, că situaţia ar trebui tratată cu calm şi că ne stă la dispoziţie pentru detalii suplimentare, după ce va ancheta incidentul.

Am încercat să îl contactăm telefonic pe domnul Bălan ieri, înainte de închiderea ediţiei, dar nu am reuşit.

Suntem, însă, în continuare curioşi să vedem ce vor spune reprezentanţii firmei cu privire la incident şi cine a fugărit pe cine, pe trotuarul din faţa spitalului.

La urma urmei, un agent de pază nu poate fi urnit din loc aşa, cu una, cu două, nu? 

Concluzii

Faptul că accesul maşinilor este restricţionat în curtea unui spital de urgenţă este absolut firesc.

La fel cum de înţeles este şi o atitudine mai dură a agenţilor de pază, a căror meserie este să păstreze ordinea, mai ales în momentele tensionate.

Nici faptul că domnul Manole Istrate şi-a ieşit din fire nu e nejustificat.

De neînţeles este, aşa cum am mai scris, cum poate un agent de pază să pulverizeze spray paralizant în preajma unui copil. Nu e corect, oricum am pune problema.

Citit 2627 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.