1 Mai curat decât în alţi ani

1 Mai curat decât în alţi ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre deosebire de alţi ani, când în urma gălăţenilor ieşiţi la iarbă verde de 1 şi 2 mai, rămâneau munţi de gunoaie, în acest an nu s-a mai păstrat odioasa tradiţie.

Fie că gălăţenii nu au mai avut atâţia bani încât să iasă la grătar, fie că, tot din motive pecuniare, nu au mai aruncat ce le-a prisosit, ci au strâns resturile şi le-au dus acasă, fie că s-a subţiat obrazul concitadinilor noştri, de această dată, angajaţii firmelor de salubrizare nu s-au mai luptat cu munţii de gunoaie, ca în alţi ani.

Pentru unii din noi, care am fost, ani de-a rândul, martorii unor exemple incredibile de nesimţire, poate că este greu de înţeles, însă există posibilitatea ca noi, ca şi comunitate, să ne civilizăm.

Aşa se face că în locurile preferate ale vilegiaturiştilor – Pădurea Gârboavele, Plaja Dunărea sau lunca Siretului – nu au mai rămas la fel de multe cutii de bere, PET-uri şi tăviţe de mici…

Nici curat ca-n palmă nu a rămas după petrecăreţii de 1 mai, însă, oricum, ceva mai curat ca în alţi ani.

Directorul Serviciului Ecosal, Ion Ionescu, a spus că „cantitatea de gunoi colectată din cartiere şi de pe străzi nu a fost mai mare ca de obicei… asta pentru că, probabil, gălăţenii au lăsat gunoiul la iarbă verde, acolo unde s-au distrat de 1 şi 2 mai.

Din contră!, ne asigură şeful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi, (din cadrul CJ Galaţi), Picu Apostol Roman:

„Poate şi pentru că în acest an s-au perceput taxe la intrarea în Pădurea Gârboavele, sau poate că s-au distribuit saci menajeri, să ştiţi că gălăţenii nu au mai lăsat gunoaie în urma lor”.

Potrivit acestuia, în cele două zile, în Pădurea Gârboavele au venit să facă un mic şi să bea o bere în jur de 10.000 de gălăţeni.

Fiecare persoană a plătit taxa de intrare de un leu, iar pentru fiecare maşină s-a mai plătit cinci lei.

„La fiecare maşină am dat câte un sac mare, menajer, iar gălăţenii şi-au pus acolo gunoaiele”, ne-a spus Picu Apostol Roman, mulţumit de nivelul de civilizaţie de care au dat dovadă în acest an gălăţenii.

„Şi noi am oferit în acest an mai multe locuri de joacă pentru copii, surse de apă potabilă şi WC-uri ecologice”, a adăugat acesta.

Nici la Plaja Dunărea nu a fost lăsată mizerie în urmă, dovadă că, din fericire, nesimţirea nu a pus stăpânire peste tot Galaţiul.

n schimb, în lunca Siretului din nou au rămas PET-uri şi mizerie. Grămăjoarele de gunoi nu sunt la fel de multe ca în alţi ani, însă ele există în continuare.

Un motiv în plus să batem obrazul din nou. Mai ales acum, când unii dintre gălăţeni au dovedit că îl au…

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.