PRIMĂRIA A TĂIAT COPACII de pe FALEZĂ, dar a CONTESTAT AMENDA
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

PRIMĂRIA A TĂIAT COPACII de pe FALEZĂ, dar a CONTESTAT AMENDA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria a contestat, în instanţă, procesul-verbal de amendă întocmit de Garda de Mediu, în urma tăierii copacilor de pe taluzul Falezei, fără avizul Agenţiei de Protecţia Mediului. În acest moment, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, instituţia aşteaptă decizia instanţei. De asemenea, acesta ne-a mai spus că, în paralel, se derulează şi ancheta internă pentru a lămuri cine a fost persoana care a încălcat dispoziţiile primarului de a sista orice tăiere la începutul lunii august.

„La finalizare, vom comunica rezultatele şi eventualele sancţiuni”, a subliniat purtătorul de cuvânt. În teorie, răspunsul ar fi destul de simplu, pentru că lucrările de acest gen sunt aprobate de către Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice, astfel că toate tăierile au fost avizate de către directorul Direcţiei, respectiv Radu Dinu.

Reamintim că, la începutul lunii septembrie, Garda de Mediu Galaţi a amendat Primăria cu 40.000 de lei, pentru tăierea fără aviz de mediu a copacilor de pe taluzul Falezei.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) PRIMĂRIA TAIE COPACII de pe Faleza Superioară FĂRĂ AUTORIZAŢIE de mediu!

Citit 1575 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:42

5 comentarii

 • postat de Chinezul
  Joi, 18 Septembrie 2014 19:21
  92.80.168.***
  Este adevarat ca intreaga faleza galateana ,,lucreaza", cauze sunt multiple:incarcarea zonei cu constructii in zntr-o zona ce afecteaza stabilitatea ei, retelele de apa si canalizare din cartier care au pierderi mari datorita vechimii si exploatarii necorespunzatoare a lor, izvoarele naturale care se scurgeau la baza taluzului si care din diverse cauze nu mai lucreaza si multe altele. Este bine sa apreciem in mod civilizat o actiune ce are ca scop o salubrizare a zonei plina de caini, tantari si boschetari, iar dupa ce se intunica, nimeni nu mai are curajul sa urce sau sa coboare acele scari spre Dunare. Vegetatia care s-a taiat nu avea mare efect asupra stabilitatii versantului, cel mai recomandat este salcamul care consolideaza in adancime terenul. Este ofensator tenta articolului ce induce vinovatia directorului care a pus apostila finala. Daca la baza acestei decizii exista un referat bine justificat?.....ce culoare politica aveti sau cine v-a platit pentru aceasta manipulare stimata autoare?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Mobila de lux
  Joi, 18 Septembrie 2014 12:38
  5.13.217.***
  Teiul are un lemn extrem de apreciat in lumea fabricantilor de mobila de lux ! Un living mobilat complet cu mobila din lemn de tei, costa cam cat ar costa un apartament cu doua camere !!! Deci, interesul este foarte mare pentru cei interesati iar in Galati s-a descoperit materie prima ( lemn de tei ) slava Domnului ! Ce protectia mediului, ce frumusetea orasului, ce ozon, ce protejarea falezei ?!? Totul se rezuma la buzunarele proprii ! In ceea ce priveste amenda, aceasta va fi suportata tot de "prostime", ca doar n- o sa plateasca primarul lu' peste din buzunarul lui ..... ! Cat priveste fonctia de purtatoare de minciuni a "d-nei " turcu , aceasta ( fonctia ) a fost obtinuta tocmai datorita "abajurului" perfect pe care si l-a format in timp "d-na" in cauza .
  0
  11
  Raportează
 • postat de LA TOMBERON CU VOI. GUNOAIE UMANEEEEE !!!
  Joi, 18 Septembrie 2014 10:03
  80.97.242.***
  NEAMURI PROASTE ÎN CONCENTRAȚIE.....NU VĂ DUCE CAPUL, ESTE CLAR. NESIMȚIRE CRASĂ NEEDUCATĂ. LA TOMBERON CU VOI !!!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Joi, 18 Septembrie 2014 09:29
  5.13.214.***
  Vrajeala de adormit copiii,primaria a defrisat faleza sa ofere vilelor VEGA belvedere,garda de mediu a amendat sa inchida gura opiniei publice,tot primaria a contestat amenda,procesul se va taragana mult si bine pana va fi uitat cazul.Sper sa fie o iarna bogata in precipitatii abundente sa se duca in rapa terenul cu tot cu vile,sa-si dea seama si dobitocii care au taiat copacii ce au facut.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Nicu
  Joi, 18 Septembrie 2014 08:44
  86.127.209.***
  Aici au gresit flagrant, daca mergi pe trotuarul falezei superioare, o sa vedeti cum asfaltul s-a crapat si terenul sta sa o ia la vale.
  Copacii prin radacinile lor stabilizau cat de cat terenul in acea zona.
  Tot primaria se lauda ca trebuie sa stabilizeze malul dintre faleza superioara si inferioara .... dar se pare ca au nevoie de un motiv intemeiat ca sa poata demara lucrarile.
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.