„Oţelari”, aveţi destul tupeu?

„Oţelari”, aveţi destul tupeu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Steaua, o umbră a echipei care speria anii trecuţi, poate fi luată pe sus de Oţelul, formaţie care a ieşit cu un punct din duelul cu campioana CFR Cluj * „Dacă avem încredere în noi, putem face un meci mare. N-avem ce pierde”, spune antrenorul Grigoraş * Partida va avea loc vineri seară, de la ora 20.45 *

O şansă unică!

Frica păzeşte bostănăria, aşa zice o vorbă din bătrâni, dar atunci când n-ai ce conserva trebuie să-ţi schimbi radical atitudinea. O echipă antrenată, şi căreia nu-i stă gândul la tot felul de pustietăţi, poate să scoată din ghete formaţia care se ascunde sub cel mai impresionant blazon din fotbalul românesc.

Oţelul are ocazia de a câştiga pe terenul Stelei, conducerea clubului gălăţean este conştientă de această mare şansă, dar e nevoie de o prezenţă de spirit a roş-alb-albaştrilor ca-n prima repriză a meciului de la Cluj.

„Trebuie să avem mare încredere în noi, pentru că n-avem ce pierde. Presiunea va fi pe adversar, nu pe noi, aşa că putem face un meci bun în Ghencea”, a admis şi antrenorul Petre Grigoraş.

A fost 1-3 în august ’97

Singura victorie a gălăţenilor pe stadionul formaţiei bucureştene datează din 23 august 1997, atunci când gruparea dunăreană pregătită de Vasile Simionaş era liderul campionatului după 4-5 etape. Cu Vali Ştefan, Viorel Tănase, Cătălin Tofan şi Costin Maleş pe teren, Oţelul câştiga cu un şocant 3-1, confirmând veridicitatea sintagmei „campioana provinciei”.

„Trebuie să mergem să jucăm cu Steaua, altfel ne suspendă Federaţia!”, a glumit Grig. „Este clar, se pot scoate puncte din acest meci, dar trebuie să ştim cum să ne jucăm şansa. Şi un rezultat de egalitate ar fi bun şi cred că suntem capabili să ieşim neînvinşi din acest meci”, a mai spus actualul tehnician al roş-alb-albaştrilor.

„Scoatem măcar trei puncte”

Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean, se afla în fruntea Oţelului şi în vara lui ’97, atunci când învingea Steaua la ea acasă. În ciuda programului infernal – deplasare la Steaua, acasă cu Dinamo şi încă o deplasare la Timişoara – oficialul dunărean este de părere că Jelev şi compania vor obţine cel puţin trei puncte din această serie.

„Măcar trei puncte vom obţine, veţi vedea. Echipa noastră se exprimă mult mai bine atunci când nu mai are presiunea rezultatelor. Mi-aş dori enorm de mult să câştigăm în fieful Stelei”, a declarat Marius Stan.

Problemele de lot s-au mai stabilizat: revine Bourceanu după suspendarea din etapa trecută, iar Ibeh şi Ilie, cu unele dureri după remiza de la Cluj, sunt apţi pentru partida de vineri seară.

Avancronica partidei:

STEAUA BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI

Etapa a XXVIII-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Steaua” din Bucureşti;

Meciul va avea loc vineri, de la ora 20.45 (în direct pe GSP TV);

Echipele probabile:

STEAUA: Zapata – Golanski, Goian, Ghionea, Marin – Semedo, Tiago, Toja, Dayro Moreno – Stancu, Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Ilie – Giurgiu, Bourceanu – Iorga, Ibeh, Sălăgeanu – Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Ionel Popa (Paşcani), Nicolae Megheşan (Târgu Mureş).

Explicaţie foto: Oţelul va duce o bătălie importantă pentru puncte în deplasarea din Ghencea

Citit 1395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.