Plecare destul de neclară de la șefia Fiscului

Plecare destul de neclară de la șefia Fiscului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După demisia anunțată de Lucian Heiuș, Nicoleta Cîrciumaru a fost numită, interimar, în funcția de președinte al ANAF, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Totodată, ministrul Adrian Câciu a spus că "eficientizarea colectării taxelor și recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară". "Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Am propus prim-ministrului numirea în funcția de președinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru și încetarea mandatului președintelui ANV, alături de numirea unui nou președinte", a mai spus Câciu.

La rândul său, Heiuș a arătat, în scrisoarea de demisie, că "în 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde lei".

Surse politice din coaliție au declarat pentru G4Media.ro că premierul Ciucă a cerut demisia șefului Fiscului, dar și a șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili, "din cauza găurii de la buget", deși Heiuș spune că a colectat cu câteva miliarde în plus față de anul trecut.

Citit 409 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.