Vlad Vasiliu, într-un film francez, filmat şi la Vârlezi
Foto: fanitardini.ro

Vlad Vasiliu, într-un film francez, filmat şi la Vârlezi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vlad Vasiliu joacă acum într-un lung metraj artistic francez, turnat în România de un tânăr grup independent! Tocmai a filmat la Vârlezi, într-o poveste filmată la Paris, la Galaţi, în Bucureşti - la aeroport şi în Deltă. „In vino veritas” este o simpatică poveste de dragoste, tratată cu umor şi… cu vin la casa bătrânească din Vârlezi a bunicilor soţiei românce a lui Sylvestre Barry. Cel care a imaginat, după experienţele din ţara noastră, o întâmplare cu un francez rătăcit în vie, luat drept hoţ şi deci „miruit” din greşeală, cu sapa, de bunicul (Vlad Vasiliu) celei de care tânărul turist avea să se îndrăgostească… la sânge.

Tânărul regizor care a început proiectul pe banii săi speră ca în final să poată repara casa socrilor, unde să deschidă un centru în care copiii francezi să vadă, în vacanţă, cum arată animale domestice adevărate, struguri şi copaci. El ar vrea să organizeze acolo şi o tabără de artă. 

Am întâlnit mare parte din echipă sosită, ca şi actorul nostru, direct de la filmări, pe bricul „Mircea”. Şi nu am mai văzut până acum oameni mai fermecători şi mai bucuroşi că au ajuns în ţara noastră, pe care noi o vedem cam… fumuriu. Autorul scenariului poveştii lui Sylvestre (mă întreb dacă a avut şi parte de experienţa contondentă) a fost scris de Julien Renault, prezent şi el pe punte. Sunetul a fost meşterit de Alexis Dagon, muzica filmului e semnată de Axel Roy. Actorii sunt Theotime Duaniche, Mădălina Dorobanţu (actriţă freelancer, acum venită de pe scena Teatrului Ion Creangă) Violeta Teaşcă (de la Teatrul Giuleşti) şi, rămaşi la Paris, Djibil M´Baye şi Maxime Colcalves. Producţia e semnată de Dan Popa, şef de producţie la Teatrul „Gulliver”, care a venit cu oferta către Vlad Vasiliu, şi de Renault. Filmul va fi terminat până în aprilie şi urmează să fie proiectat mai întâi la Paris, subtitrat în franceză, apoi la Galaţi, subtitrat în română.

După ce a jucat atâtea roluri ale unor personalităţi din Istoria României şi a Franţei, în scenete de for public, sau într-un serial despre 1848, actorul gălăţean l-a înfăţişat, pe puntea bricului forfotind de lume, pe comandorul August Roman, comandantul bricului „Mircea” în 1939, când nava-şcoală ajungea pentru prima oară la Galaţi. Ocazie să fie rugat să se lase fotografiat cu mulţi copii fascinaţi de „corabie” şi de uniforme. Au fost zeci de gălăţeni, mari şi mici, care s-au cerut în fotografii cu popularul şi exoticul nostru actor!

Citit 3152 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.