Întrebări grele pentru damele uşoare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între proiectul de lege pentru legalizarea prostituţiei şi intenţia Guvernului de a majora plata contribuţiilor sociale, desigur că atenţia publică a întors brusc şi iremediabil capul după fustele mini ale celei dintâi.

O fi ştiut sau nu domnul Prigoană că la noi prind mai bine glumele cu fetiţele de pe centură decât înjurăturile serioase, argumentate, ale contribuabililor din ce în ce mai încărcaţi la plată, de către guvern, nu ştiu!

Cert este că ieri, în locul discuţiilor despre modificările Codului Fiscal, s-a vorbit mult mai aprins pe tema caselor de marcat şi locurilor în care le-ar putea ţine fetiţele care populează şoselele patriei…

Desigur că o lege pentru cele care aleg să facă cea mai veche meserie din lume nu ar fi aşa o mare ciudăţenie – s-a văzut şi la case mai mari, ca să spun aşa, mai ales că există ţări care chiar îşi bazează bugetele de stat pe veniturile încasate din turismul sexual. Până la urmă, pe principiul „orice venit se impozitează”, este normal să apară şi un astfel de proiect şi la noi în ţară.

Stabilirea vârstei la care un tânăr poate avea prima experienţă cu o prostituată sau a restricţiilor privind relaţiile din bordel cu parteneri de acelaşi sex sunt însă discuţii savuroase pentru o societate şi aşa aflată în pragul isteriei financiare.

Şi, pe principiul „unde a mers mia, merge şi suta”, ne hlizim la ideea inspectorilor financiari care aleargă, prin bordel, după fetele obraznice care nu emit bon fiscal, sau la gândul că puştii – neapărat peste 16 ani! - ar putea reclama la Protecţia Consumatorului că duduia Fifi este cam expirată şi în timp ce ne amuzăm nici nu mai simţim câte noi taxe şi impozite plătim unui stat aflat într-o stare dramatică! Pardon, nu statul se află în situaţie dramatică, ci sistemul de pensii…                

Ceea ce este de neînţeles este faptul că deja se vorbeşte de posibilitatea unui nou acord cu FMI, de noi împrumuturi, de noi şi noi datorii, fără însă ca cineva să vină în faţa ţării şi să prezinte, pe hârtie, matematic, unde naiba se duc banii adunaţi din contribuţiile românilor care muncesc legal?

Căci, deşi sunt din ce în ce mai mulţi cei care lucrează la negru – reacţie a supraimpozitărilor actualului guvern – au mai rămas în ţara asta şi nefericiţi care muncesc legal.

Angajaţi cărora li se taxează orice leuţ, oameni cărora statul le ia taxe din banii de pe cartea de muncă, din banii de pe drepturi de autor, din banii de creşterea copilului, din banii din dobânzile bancare şi, în curând, chiar şi din banii primiţi drept cadou!

Asta, ca să nu mai vorbim de angajatorii cărora li se ia de pe ei şi pieile pe care nu le mai au, de atâtea taxe şi impozite!

Atâta timp cât astfel de contribuabili există, atâta timp cât mari companii private susţin în continuare că afacerile încep să se revigoreze – ceea ce se traduce prin bani la bugetul de stat – atâta timp cât rata şomajului nu mai este la fel de ridicată ca la începutul anului, de ce ar trebui să picăm în această isterie naţională în care nu mai dormim noaptea gândindu-ne de unde va lua Guvernul bani pentru pensii?

Nu spun că o ducem pe roze, însă atâta timp cât nimeni din Guvern nu are curajul să ne arate, băbeşte, câţi bani se încasează la bugetul de stat lunar şi câţi bani trebuie daţi pentru pensii, de pildă, să nu mai vină nimeni să ne spună că situaţia este dramatică, pentru că avem deficit de nu ştiu câte miliarde de euro la fondul de pensii!

Dar la aşa lipsă de curaj din partea Guvernului, este parcă şi normal să aşteptăm să se plătească pensiile cu banii colectaţi de la damele uşoare!

Citit 715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.