Aventurile imobiliare ale lui Boldea au zăngănit de cătuşe
Foto: Foto: Sorin Pană

Aventurile imobiliare ale lui Boldea au zăngănit de cătuşe
Mihail Boldea, ieşind de la "întâlnirea" cu procurorii DIICOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aventurile deputatului Mihail Boldea în ţinutul afacerilor imobiliare ilegale se apropie de un deznodământ cu zăngănit de cătuşe şi umbre de zăbrele. 14 percheziţii domiciliare, 22 de persoane duse la audieri şi posibile arestări - acestea sunt rezultatele unei zile nebune, în care legendele despre isprăvile în domeniul imobiliar în care au fost implicaţi cei audiaţi au fost date pe faţă de către procurorii DIICOT.

La orele dimineţii, un comunicat transmis de către procurori arăta că s-a procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlamentul României, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi (s-a dovedit ulterior că este vorba despre fostul subprefect Aura Luchiniuc), specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Câteva ore mai târziu, numele deputatului era făcut public, iar Mihail Boldea trecea pragul unităţii DIICOT din Galaţi. La ieşirea de la audieri, acesta a refuzat să facă declaraţii. A revenit însă în jurul orei 14:00, declarând în exclusivitate pentru www.viata-libera.ro că i s-a adus la cunoştinţă că este pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel. Legal trebuiau cerute de la Înalta Curte", s-a apărat Boldea.

La orele serii au început să apară informaţii despre posibile mandate de reţinere şi propuneri de arestare preventivă care urmau să fie înaintate Curţii de Apel Galaţi. Până la miezul nopţii, acestea au rămas doar informaţii neconfirmate încă.


Expunem în continuare câteva dintre afacerile cunoscute care care au transformat supoziţiile în cazul Boldea, în confirmări penale din cazul Boldea:

Morilor 130, o adresă care poate punct carieriei de politician a tânărului Boldea

Imobilul din strada Morilor 130 a fost motivul pentru care patru oameni au fost sau sunt în continuare după gratii. În urmă cu doi ani, presa aducea la vedere un dosar făcut public de Parchetul gălăţean. Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 82 de ani, a fost nevoit să fugă de acasă din cauza unor indivizi ce doreau să-i vândă proprietatea. De frica lor, omul a stat pe străzi până când a fost internat la un aşezământ social, iar de acolo a fost recuperat de familie. După ce Bălănuţă nu a mai putut fi folosit, a fost înlocuit cu Ion Dorobăţ. S-au întocmit acte false şi au încercat să-i vândă casa consilierului local Gheorghe Radu, cu 155.000 de euro. Tranzacţia a fost întreruptă chiar de acesta din urmă. Între timp, Gheorghe Bălănuţă, a decedat (DETALII).


"Cuza 43" - o poveste reluată de DIICOT

În dosarul legat de Cuza 43, deputatul Mihail Boldea, a primit NUP din partea Parchetului Înaltei Curţi. Şi acolo ca şi în Morilor 130, povestea este halucinantă. Casa a fost naţionalizată, iar vechea proprietară a locuit până la moartea sa acolo. Imobilul era catalogat ca monument istoric, dar a fost declasat de autorităţi, începând o întreagă nebunie. O persoană decedată în anul 2000, Letiţia Bârlădeanu, apare în 2007 ca parte într-un proces în care a cerut printr-un intermediar, Manole Relu, să i se acorde lui Tudorache Postelnicu dreptul de proprietate prin uzucapiune (folosinţa îndelungată a unui bun dă drept de proprietate) (DETALII).


Deputatul Boldea şi slăbiciunea pentru imobiliare

Deputatul Boldea are o slăbiciune pentru imobiliare, scriam în vara anului 2011, când am făcut publică ultima declaraţie de avere a deputatului Mihail Boldea, document care este valabil şi acum. Încă de la finele lui 2008, când Mihail Boldea a devenit parlamentar, declaraţia sa de avere a impresionat prin două aspecte - numărul mare de imobile deţinute de politician, şapte, şi prezenţa constantă în document a fratelui său mai mic, George Ştefan Boldea, care a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în 2004. Deşi fratele mai mare al politicianului, dr. Valentin Boldea, este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, deputatul a preferat să se împrumute, să îi vândă şi să îi doneze apartamente fratelui mai mic. Iată cum a evoluat de-a lungul celor patru ani averea lui Boldea şi relaţia cu frăţiorul. (DETALII)


Pe numele lui Mihai Boldea au existat plângeri penale în legătură cu nereguli constatate în afaceri imobiliare încă din anul 2008 (DETALII).


Directorul de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, Romeo Scarlat, ne-a confirmat că mai multe persoane de la instituţia pe care o conduce au trecut în ultima vreme pe la DIICOT. „Au fost puse la dispoziţia procurorilor acte şi documente. Nu cunosc ca cineva să fie fost chemat vineri la audieri, dar ştiu că angajaţi de la noi au fost audiaţi ca martori în această cauză”, ne-a spus Romeo Scarlat (DETALII).


În ancheta procurorilor DIICOT au fost audiaţi mai mulţi notari. Conform declaraţiilor preşedintelui Camerei notarilor publici Galaţi, Bogdan Ciucă, notarii colaborează cu procurorii în vederea clarificării situaţiilor (DETALII).


Cazul Boza Un dosar cu 4 milioane de lei despăgubiri (DETALII).


Cine este Aurica Luchiniuc, unul dintre numele vehiculate în acest caz şi una dintre persoanele audiate de către procurori? (DETALII)


Reacţii în politica locală după Cazul Boldea (DETALII)


Cum se poate pierde imunitatea parlamentară? (DETALII)


Citit 4537 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2012 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.