Artizanat şi flori la malul Dunării

Artizanat şi flori la malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii şi programele lor artistice au deschis şi în acest an Expo Flora 2009, organizat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi cu sprijinul Consiliului Judeţean. Micuţii coordonaţi de prof. Sofia Şerban precum şi elevii de la Grupul Şcolar «Eremia Grigorescu» Bereşti  au captat atenţia  vizitatorilor lor la fel de mult ca mirajul florilor.

Ce găsiţi la expoziţie

Petuniile, în stânga şi în dreapta, pe drept reginele expoziţiei, cu preţuri în jur de 20 de lei ghiveciul, la fel ca muşcatele. Cele mai ieftine (2,5 lei), nepretenţioasele răsaduri de grădină. Un leandru, tot pentru grădină, crescut de-ţi lua ochii, nu era mai puţin de 80 de lei. Aveţi de ales: leandru sau cadou de 1 iunie pentru copil.

Unul dintre puţinii comercianţi care s-au îndurat să-şi mai deschidă standul - e drept, acoperit - în faţa muzeului, avea iedera de Marengo la 48 de lei. Originale, răsadurile de smochini de cultură (12 lei bucata) sau levănţica de cultură (22 de lei) erau aduse, ca şi în alţi ani, de un producător particular din Piscu.

Bineînţeles, maşinile zgomotoase, dar atât de necesare întreţinerii frumuseţii din curtea casei sunt nelipsite de la târg.

În rest, la standuri se găsesc ii (la 170 de lei), ştergare de borangic ţesute la război, într-o casă din Hanu Conachi, sau materiale de organizare a nunţii (pentru cazul în care vă hotărâţi, eventual vizitând ExpoFlora, să vă puneţi pirostriile). Bonus, picturi, goblenuri şi numeroase obiecte cu destinaţii diverse, de aşezat mai degrabă în casă decât în curte.

Un expozant a reuşit să ajungă tocmai de la Arad cu obiecte din ceramică destinate decorării grădinii, fără să spargă vreunul. Piticii (25-40 de lei), dovlecii Halloween (8 lei), broscuţele (30 de lei) sau ciupercile (10 lei), toate viu colorate, îi atrăgeau mai ales pe copii.

«Expo Flora – Flori la malul Dunării» mai poate fi vizitată până duminică 31 mai inclusiv, între orele 10,00 – 20,00.

Casă nouă pentru chiriaşi vechi

Conducerea instituţiei a anunţat şi deschiderea unei noi sere, obiectiv a cărui construcţie a început în 2008, unde au fost mutate 150 de specii de plante dintre cele existente în cealaltă seră a Grădinii Botanice.

«Acum, plantele sunt aşezate pe compatibilităţi şi pe familii, au spaţiu mai mare. În plus, avem un nou sistem, suspendat deasupra ghivecelor, pentru a  le uda», ne-a spus Corneliu Stoenescu, în calitate de conservator în cadrul muzeului.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.