Cronică 3D: Demisie, Deces, Divorţ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Papandreou şi-a dat-o, Berlusconi a anunţat că nici el nu va proceda altfel. Şi-o va da, adică. Auzind care-i trendul, Boc promite că şi el îşi va da fata la facultate.

* Apropo de demisii. E ca în afacerile casnice. Trebuie să-şi bage şi nevestele nasul. „Auzi, Silvio, dragă, zice coana Tsatsiki a lu’ Papandreou că lui i-a ieşit tare bine. Nu mi-a zis şi mie reţeta, zgârcita naibii, da’ vezi să nu ne facem de râs! Să fie fermă şi dreaptă, da?” Detalii pur femeieşti, înţelegeţi.

* Ştiţi cum stă, de fapt, treaba într-o demisie făcută ca lumea? Depinde de care parte a demisului de afli. 

* Lucas Papademos este noul prim-ministru al Greciei. Se cunoaşte însă şi numele celui care îi va succede în funcţie: Papadepejos.

* La patru ani de la dispariţie, Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă. Dumnezeu să te aibă în pază, Elodia! Să nu te calce, dracu’, vreo maşină prin Cuba sau în Capul Verde, pe unde te afli.

* Odată cu declararea decesului coanei avocate din Braşov, se schimbă şi proverbele autohtone: Mortul de la groapă nu se mai întoarce, dar din Occident, da!

* Unii cu demisia, alţii cu decesul vopsit, în vreme ce academicianul Nicolae Manolescu dă cu divorţul în fasole. La 72 de ani, istoricul literar se desparte de partenera de viaţă. Bucuria lui Marian Vanghelie! Un dezacord atât de flagrant între soţ şi soţie nici măcar el nu-şi închipuia…

* Noul director al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, anunţă, precum dezbrăcatele de la meteo, că „se adună nori negri deasupra economiei globale”. Urmează ştirile din sport: „Degeaba alergaţi după bani că nu prea mai sunt.” Doamnelor şi domnilor, am ajuns la închiderea programului. Noapte bună!

* Întrerupem programul pentru o veste extrem de importantă! Cozi interminabile la toate staţiile peco şi la service-urile din ţară. Oamenii se îngrămădesc să-şi cumpere antigel, dar nu e vorba de vreo nouă iniţiativă ridicolă a Ministerului Transporturilor! Românii încearcă să mai salveze ceva din pensiile şi salariile pe 2012, deja îngheţate bocnă.

Citit 848 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.