Tenis captivus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* E chiar deranjant ca toată lumea să-şi dea cu părerea despre meciul de tenis dintre Simona Halep şi Şarapova... Nu ştiu câtă lume poate diferenţia zgura pe care s-a jucat partida de pe Philippe Chatrier şi reziduurile din Halda de pe lângă combinatul siderurgic, dar la coadă la preparate, muştar de Tecuci şi pâine graham vopsită (ca să pară de secară) se vorbeşte numai despre forehand, retur în cros şi hawk-eye. Bine, cu termeni din popor, nu la nivelul comentariilor canalului Eurosport. Chiar l-am auzit pe-un cunoscător de parcare de faţa blocului în tentativa-i de a face prozeliţi: „Băi, ce i-a dat atuncea, era să-i rupă paleta. A fost şi Ponta la meci”. Excelent! Premierul, ca premierul, dar ce căuta paleta la Roland Garros?

* Cunoaşteţi expresia plată, cu valoare nutritivă zero din punct de vedere lingvistic „cu un ochi plâng, cu altul râd”, aţi auzit-o măcar o dată în viaţă. Eh, măcar cu o jumătate de pleoapă mă umflu de hlizeală după finala pierdută sâmbătă de constănţeanca Halep. Pentru prim-ministrul României mă bucur, doar n-o să credeţi c-am ţinut cu manechinul fără cap din Rusia. Mă bucur că Viorel s-a dus degeaba până la umbra sondei uriaşe, deşi nu cred că s-a plimbat pe banii vreunei mătuşi, însă n-aş fi suportat ideea ca superficialul să se tragă în poză cu noua campioană pentru a-i folosi la prezidenţiale. I-a ieşit fix un tenis captivus. E tot o formă de canibalism şi e practicată fără încetare de rivalul lui Xerox.   

* Meciul de la Paris a fost transmis şi de Cristian Ţopescu. De fapt, de Antena 3, în comentariul celebrului jurnalist de microfon, persoană admirabilă, dar care ar fi putut rămâne acasă, în fotoliu. Sau, de ce nu, să fi mers chiar domnia sa pe arena franceză, nu alte entităţi care abia la intrare şi-au dat seama că n-au voie cu seminţe. Subsemnatul, în acest colţ de pagină, poate că şi-ar fi permis, în insolenţa care o caracterizează, să semnaleze că urletele Şarapovei îşi vor demonstra eficienţa în medicina disfuncţiilor erectile. Ţopescu, în schimb, a fost categoric dezavantajat de remarcile impertinente făcute la adresa scâncetului îndrăcit al sportivei din Rusia.

Citit 885 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.