Bucură-te, vezică!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un oraş din România va fi construită o toaletă publică de 73.000 de euro. Gata cu veceurile ecologice, Primăria Râmnicu Vâlcea are grijă de turul electoratului. Turul întâi de scrutin şi tulumba. Detaliile investiţiei sunt de-a dreptul groteşti, mai ales că vorbim despre un municipiu gri, ca multe altele - materiale şi instalaţii antivandalism, încălzire în pardoseală, gresie şi faianţă de cea mai bună calitate, başca e prevăzută cu două nivele, unul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Să-mi dau cu presupusul:

1. Asta cu veceul pentru oamenii cu handicap e încă o dovadă a faptului că politicienii români nu mai pot de grija lor. Mai exact li se rupe: le-au prevăzut acum un deceniu şi rampe la intrarea în instituţii, iar pentru a le surmonta ai nevoie de elicopter personal. Dar, dacă te expui luând de barbă vreun edil, îţi va da peste nas - băi, eu am grijă de năpăstuiţii sorţii, mă gândesc la traiectul lor, la vezică şi uretră.

2. Nu trebuie să dăm cu piatra, au şi consilierii locali (plus primarul) un început de investită cronică. Simt nevoia de a ridica ceva din pământ, or nu cred că e cazul să le dai râmnicenilor de Vâlcea un Madame Tussauds, nu-l merită. Poate că discuţia chiar de aici a plecat - alde X şi Y, facem muzeul ăla în oraş sau nu? Cum, e un municipiu de rahat? OK, turnăm placa unui WC. Să fie de lux, că nici un Madame Tussauds ecologic n-am fi putut construi.

3. Ferice de vâlceni, nene. Defecaţia în agora fi-va ditamai opera de artă, numai să nu te înghesuie şi să n-o vizitezi măcar o dată pe săptămână.

4. În proiectul de hotărâre, nu se spune nimic despre hârtia igienică de care se vor lipi părţile moi ale indivizilor înghiontiţi de nevoile fiziologice prin parcul central din oraş. Să fie suflată cu aur... Vai, ce gafă cromatică din partea subsemnatului!

5. Ca plătitor de taxe şi impozite în Râmnicu Vâlcea, deşi o asemenea idioţenie ar putea apărea şi în alte zone ale ţării, îţi va veni să faci ceva în ea investiţie, fie că-ţi convine, fie că nu.

Citit 803 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 16:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.