Care e sursa bacteriei demolatoare de spitale?

Care e sursa bacteriei demolatoare de spitale?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezultatele testelor de laborator care urmează să stabilească sursa infecţiilor cu bacteria acinetobacter din Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi  nu au fost comunicate până ieri, la închiderea ediţiei.

„Sperăm că în perioada imediat următoare le vom primi şi vor fi comunicate în cadrul raportului Comisiei de Control a Ministerului Sănătăţii”, a precizat directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.  

Vă reamintim că prezenţa bacteriei acinetobacter a fost confirmată prin teste de laborator în cazul a trei pacienţi, în vârstă de 65, 31 şi 54 de ani. Primii doi au decedat, deşi, potrivit surselor medicale, nu infectarea cu  acinetobacter le-a cauzat moartea. Pacientul în vârstă de 54 de ani a supravieţuit şi, potrivit dr. Valentin Boldea, starea sa era bună, ieri la orele prânzului.

Cum s-a stabilit infectarea celor trei pacienţi?

„Doi dintre pacienţi suferiseră intervenţii chirurgicale în urma cărora s-au efectuat, la circa două zile, puncţii lombare. Lichidul cefalorahidian extras s-a trimis la laborator, pentru analize.

În cazul bărbatului de 65 de ani care a decedat primul, spre exemplu, primele cinici sau şase puncţii au ieşit negative. Bacteria este depistată, de regulă, după 10-14 zile, ceea ce s-a şi întâmplat. S-a procedat similar şi în cazul celui de-al doilea pacient care necesita puncţii lombare.

Analizarea probelor bărbatului cu plaga infectată a demonstrat, în cele din urmă, prezenţa bacteriei acinetobacter în organismul său”, a precizat dr. Valentin Boldea.

Focarul nu s-a extins. Testele continuă

„Deocamdată nu au mai apărut alte noi cazuri de îmbolnăvire cu germenul acinetobacter, deci nu putem vorbi despre extinderea focarului de îmbolnăvire”, a mai spus directorul DJSP Galaţi.

„S-au luat probe din mai multe secţii, de pe cearşafuri, halate etc. Aşteptăm rezultatele testelor efectuate în laboratorul DJSP”; a conchis dr. Valentin Boldea.

Citit 1091 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.