2014, an de noi gafe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul 2014 este salvat, vom avea europarlamentare la pachet cu referendumul pentru modificarea Constituţiei. Apoi, când vom începe să uităm ce ni s-a întâmplat în vara aceluiaşi an, fi-vom chemaţi la urne şi pentru prezidenţiale. Ce-o ieşi numai armată să nu facă. Sau, mă rog, armata la marină, dacă e să ne luăm după fauna care dă cu greabănul la Antene.

* Prezidenţialele. Vom merge să ne întrecem în gafe pe 2 sau 9 noiembrie. Am dat-o strâmb de atâtea ori, din ’90 încoace, aşa că de ce ar mai conta o eroare? Ne va costa încă cinci ani din viaţă, dar unde merge mia e loc şi pentru cinzeacă.

* Guvernul este pregătit să modifice prin ordonanţă de urgenţă noul Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, pentru a elimina acele prevederi care îngrădesc libertatea de exprimare şi a presei, a declarat premierul Victor Ponta. Cu alte cuvinte, presa ar trebui să redevină drăguţă cu Puterea. Măcar un zâmbet, măi băieţi!

* O duduiţă din mass-media l-a întrebat, ieri, pe Victor Ponta dacă îşi dă demisia ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională Legea descentralizării, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Fata a primit răspunsul de la liderul PNL, Crin Antonescu: „Asta-i hărţuire!” Ce fătălău! Unde-s vremurile în care jurnaliştii erau ameninţaţi în faţă, vezi epoca 2001-2004? Numai în pielea lui Năstase să nu fii, pe Valea Rahovei...

* Nu înţeleg de ce sintagma „iubitor de oameni” n-are niciun succes în România, mai ales că sora ei mai mică - „iubitor de animale” - este foarte bine văzută şi întreţinută. Cu precădere de către cetăţenii care locuiesc la parter. De ce iubitorul de oameni este văzut drept un paria al societăţii, un impostor, un manipulator? În schimb, iubitorul de animale face şi bani de pe urma amorului manifestat în apropierea patrupedelor, iar urmele lăsate de dragostea consumată în mai toate locurile publice sunt aburinde şi uşor de confiscat cu vârful pantofului. Asta ca să avem şi la domiciliu mostra de inimă albastră (bine, pe alocuri şi maro) care militează pentru o lume mai bună. O lume animală, se înţelege.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 16:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.