Când nuna mare, când bormaşina

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Decalajul dintre sunet şi imagine de la TVR, pe timpul Mondialului de fotbal din Brazilia, nu e mai mare decât cel care se cască între declaraţiile politicienilor şi realitatea social-economică din România. Iată-mă, aşadar, nevoit să laud televiziunea publică. Ptiu!

* Am citit ieri dimineaţă pe un site de informaţii că suntem expuşi unui nou pericol - benzina s-ar putea scumpi „drastic”. Severitatea n-a fost definită de autor, el având grijă să adauge că „există mari şanse să asistăm la o scumpire fără precedent a carburanţilor”. Dacă numeşti asta şansă, înseamnă că eşti acţionar la benzinăria din colţ, altfel te chemi indisciplinat mental or virgin din punct de vedere literar. Aidoma procedase, cu o zi înainte, un comentator TVR-istic expediat peste Atlantic la carnavalul cu chişcă: „Această fază i-a prilejuit jucătorului o accidentare.” Hait! Curat oportunitate, monşer...

* Nu ştiu dacă se întâmplă numai la periferia Occidentului, acolo unde locuiesc de când mă ştiu, dar mă roade curiozitatea - oare aşa trebuie să se consume finişul unei ceremonii de mumificare a celibatului, cu orăcăieli pe bază de „nune mare, cumătră, (...), fie de bineee”? La ora 6, duminica dimineaţa, când cetăţeanul de la bloc încearcă să-şi consume porţia tot mai abreviată de odihnă. Şi asta după ce, cu o după-amiază mai devreme, abia izbuteai să-ţi citeşti gândurile din cauza bormaşinii iscusitului vecin de la etajul X (nu e cifră romană, ci o necunoscută, căci bormaşinile nu se văd - ele au doar proprietatea de a sparge timpanele).

* Trupa de muzică Hi-Q s-a destrămat. Îmi plâng în pumni, am nevoie de aşternuturi noi, uscate... Cum este posibil ca respectabilul domn Mihai Sturz, goarna social-democraţilor, să rămână fără un important debuşeu? OK, el habar n-are să intre în camera fonică - nu-l ajută Cheia Sol - dar, ce, politică ştie?

* După păianjeni, fotbaliştii exilaţi la Cupa Mondială din Brazilia au găsit în camera de hotel şi furnici. Eh, asta natură, bre, nu ca la noi, unde nici măcar ţânţari... Mă iertaţi, dar ţânţarii din Galaţi au trecut de mult la categoria feline.

Citit 871 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 15:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.