MAGAZIN - Viaţa Liberă Galaţi

Meniu de post pentru o săptămână

Scris de Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
De pe 15 noiembrie şi până pe 24 decembrie ne aflăm în postul Crăciunului, perioadă în care preparatele din post revin pe mesele celor mai mulţi dintre credincioşi. Fie din motive religioase, fie din considerente mai pragmatice care ţin de sănătate, această perioadă este, pentru oricare dintre noi, o bună…

Trupa gălăţeană Funky Dance, în finala de popularitate a Next Star. Joi, la Antena 1

Scris de Miercuri, 07 Decembrie 2016
Joi, 8 decembrie, de la ora 20,30, la Antena 1, cele 20 de majorete cu vârste între 10 şi 13 ani din Trupa Funky Dance, instruite de Andreea Ignat, vor intra în luptă pentru trofeul de popularitate al emisiunii „Next Star”. Concurenţa este puternică! Nu mai puţin de 13 copii…

CELEBRA exploratoare Uca Marinescu vine la Galaţi

Scris de Miercuri, 07 Decembrie 2016
La invitaţia Universităţii Vârstei a Treia din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, programul de formare continuă, unic în România, adresat persoanelor vârstnice, cunoscuta exploratoare Uca Maria Marinescu va susţine, joi, 8 decembrie, conferinţa cu titlul „Vă imaginaţi cât de mare este Pământul?”. Prima femeie din România care a…

Aeromodelist, paraşutist, aviator, supravieţuitor al unei CATASTROFE AVIATICE

Scris de Miercuri, 07 Decembrie 2016
Peste 5.500 de ore de zbor şi peste 80 de salturi cu paraşuta, recordul personal fiind un salt de la 2.000 de metri, aceasta este cartea de vizită a comandorului (r) Chiş Gheorghe Dorel. Născut pe 11 august 1950, e ardelean stabilit la Tecuci, dar numele îi este cât se…

Brad alternativ

Scris de Duminică, 04 Decembrie 2016
În cazul în care nici bradul în ghiveci nu este o opţiune viabilă, mai ales din cauza preţului destul de ridicat (de circa 180-200 de lei brăduţul de dimensiuni medii), mai aveţi şi varianta bradului confecționat dintr-o mulțime de materiale ce se găsesc prin casa omului. Bradul astfel făcut ocupă…

Sushi | De la formă de conservare a peştelui la fel de mâncare de sine stătător

Scris de Duminică, 04 Decembrie 2016
Oricine a intrat într-un restaurant japonez din România şi a comandat sushi a simţit pe propriul buzunar cât de preţuit şi piperat este acest fel de mâncare. Percepţia generală este că sushi este un preparat de lux. Cu toate acestea, sushi a fost pe vremuri o mâncare populară destinată oamenilor…

Restaurant pe Everest

Scris de Duminică, 04 Decembrie 2016
Un fost chef la Noma va deschide un restaurant pop-up pe Everest, în luna decembrie. Mişcarea face parte din planul său de a lansa 20 de astfel de restaurante, în 20 de ţări, în 20 de luni. James Sharman (foto) şi echipa sa de chefi primesc deja rezervări pentru vacanţa…

Anca Bucur, pe podium la FITNESS AMERICA

Scris de Duminică, 04 Decembrie 2016
Anca Bucur, Miss Fitness Universe şi sportiv sponsorizat Herbalife, a urcat pe podium, în weekendul trecut, ocupând locul III, la categoria Profesionişti, în cadrul „Fitness America 2016“ din Las Vegas * “Fitness America Championship” este una dintre cele mai importante competiţii de fitness, un eveniment impresionant, care adună peste 700…

Rulada tricoloră, un aperitiv de efect | RECOMANDAREA RAMONEI

Scris de Duminică, 04 Decembrie 2016
Această ruladă colorată este un aperitiv de efect, dar şi foarte bun. Combinaţia de blat din trei compoziţii colorate diferite şi cu crema de brânză va fi o încântare pentru papilele voastre gustative. Încercaţi-o pentru că merită! Ingrediente Pentru aluatul portocaliu: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură smântână, 2…

Prăjitura Lunii, Yuè bĭng

Scris de Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Prăjitura lunii, sau yuè bĭng în chineză, este „dulcele” lor specific, simplu, dar cu mare încărcătură spirituală. Căci da, la chinezi şi bucătăria are filozofia ei. Anual, în China are loc Festivalul de la Mijlocul Toamnei sau Festivalul Lunii, un eveniment la fel de important precum sărbătorirea Noului An Chinezesc.…

Nori artificiali | Proiect ştiinţific mai puţin obişnuit

Scris de Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Proiect ştiinţific mai puţin obişnuit, în Vietnam. Cercetătorii vor să creeze nori artificiali, pentru a combate seceta din anumite regiuni ale ţării. Oamenii de ştiinţă încearcă în acelaşi timp să facă în aşa fel încât ploaia artificială să nu provoace inundaţii, potrivit agenţiei China Nouă, preluate de Agerpres. O companie…

Lepisiota canescens | Colonia de superfurnici care ar putea INVADA lumea

Scris de Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Oamenii de ştiinţă au descoperit în Etiopia o colonie de furnici deosebite, care ar putea să se extindă pe toată planeta. E vorba de specia Lepisiota canescens, al cărei comportament îi pune pe gânduri pe cercetători, potrivit livescience.com şi sciencedaily.com. Mai întâi, să precizăm că formarea de supercolonii este un…

Arhitectură în TURTĂ DULCE | O replică inedită a faimosului conac Waddesdon

Scris de Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Biscuiteer, o companie londoneză producătoare de dulciuri, a creat din turtă dulce extravagantul conac Waddesdon. Producţia a însemnat 500 de ore, peste 30 de kilograme de unt şi zahăr, 240 de ouă, 216 kilogame de glazură şi multă pasiune. Totul a început acum 15 luni, când National Trust (Organismul guvernamental…

CONCURS CU PREMII | Ateliere digitale şi pentru studenţii de la ”Dunărea de Jos”

Scris de Marți, 29 Noiembrie 2016
Studenţi, absolvenţi sau masteranzi/doctoranzi de la Dunărea de Jos sunt invitaţi, până pe 5 decembrie, să completeze câteva module şi un training în vederea formării competenţelor antreprenoriale, digitale şi de marketing. Iniţiativa e, de fapt, o competiţie naţională, intitulată Ateliere Digitale şi organizată de Asociaţia Junior Achievement România (JA România).…

UPDATE | 19 brazi confecţionaţi în cadrul "BRAD Engineering" vor putea fi LICITAȚI

Scris de Luni, 28 Noiembrie 2016
UPDATE: 19 brazi confecţionaţi în cadrul "BRAD Engineering", din diverse materiale reciclabile, de studenţii de la "Dunărea de Jos", vor fi amplasaţi în holul Facultăţii de Inginerie, luni, 5 decembrie. Cele mai spectaculoase creaţii vor putea fi licitate şi vor ajunge la diverse instituţii din oraş. "BRAD Engineering" se află…

Testele ADN ne vor spune ce gust are carnea din galantar, identificând cea mai gustoasă bucată

Scris de Duminică, 27 Noiembrie 2016
O echipă de cercetători a elaborat o serie de teste ADN care pot prezice ce gust va avea carnea de vită, când va ajunge în farfuriile noastre, potrivit site-ului Gizmodo. Oamenii de ştiinţă au analizat 3.000 de gene implicate în biologia musculară pentru a le descoperi pe cele care au…

Peșterile din Siberia | Noi surse de substanțe antibiotice

Scris de Duminică, 27 Noiembrie 2016
Orice persoană cât de cât informată ştie că anumite bacterii patogene devin din ce în ce mai rezistente la antibioticele actuale. De aceea, se fac mari eforturi, la nivel global, pentru identificarea unor noi surse de substanţe antibiotice. Rezistenţa la medicamente survine atunci când microorganismele – bacteriile, fungii şi paraziţii,…

Malaxa 1C, prima mașină 100 la sută românească

Scris de Duminică, 27 Noiembrie 2016
Este vorba despre modelul Malaxa 1C, primul vehicul românesc realizat la Reşiţa în 1945, imediat după sfârşitul celui de-al doilea război mondial. La automobil au lucrat şi tehnicieni de la IAR Braşov, prima fabrică de avioane din România. Iată ce scria presa de după război despre Malaxa 1C, botezată astfel…

Propunerile Ramonei | Plăcintă cu spanac

Scris de Duminică, 27 Noiembrie 2016
Dacă vă plac plăcintele, astăzi vă invit la o plăcintă cu spanac şi brânză. Reţeta este cât se poate de simplă. Cu aluatul se lucrează deosebit de uşor, iar umplutura… divină! Plăcinta este extraordinară şi va fi chiar şi pe gustul celor care nu prea sunt fani spanac. Eu vă…

Teodora, prostituata care ajunge împărăteasă

Scris de Duminică, 27 Noiembrie 2016
Teodora s-a născut în jurul anului 500 la Constantinopol, în familia unui paznic de animale, la circul din capitala imperială. Teodora şi cele două surori ale ei rămân orfane de tată şi sunt nevoite să cerşească în arena circului, pentru a nu muri de foame. Teodora debutează ca dansatoare de…

SECRETUL murăturilor | Ce au descoperit cercetătorii

Scris de Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
Murăturile şi diverse alimente sau băuturi fermentate contribuie la menţinerea stării de sănătate mintală, a relatat gustarte.ro. Psihologii de la Universitatea din Maryland au realizat un studiu ale cărui concluzii au fost publicate în revista ştiinţifică Psychiatry Research, potrivit csid.ro. Murăturile sunt alimente fermentate, deci conţin probiotice, bacterii bune care…

MODA, într-un FESTIVAL-CONCURS, la Galați, pentru studenţii artişti din ţară

Scris de Joi, 24 Noiembrie 2016
Festival Naţional de Modă "Extravagance", organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, va avea loc duminică, 26 noiembrie, începând cu orele 18,00, în Club Fratelli. Accesul publicului iubitor al acestei arte va fi gratuit, însă în limita locurilor disponibile, ne spun organizatorii. Finanţator al festivalului este Ministerul Tineretului…

Cunoaşterea | Rezultatul evoluţiei unei gene prezente în oase

Scris de Duminică, 20 Noiembrie 2016
Gena care reglează creşterea osoasă şi musculară din metabolismul mamiferelor întreprinde un alt rol de maturizare a creierului, prin intermediul percepţiei şi al învăţării, atât la oameni, cât şi în cazul primatelor. Cercetătorii afirmă că munca lor furnizează o ilustraţie dramatică a retehnologizării creative şi economizatoare a genelor, mecanism specific…

MONICA GABOR s-a întors în România

Scris de Duminică, 20 Noiembrie 2016
Monica Gabor s-a întors în România, în urmă cu două săptămâni, după o pauză de mai bine de un an. Vedeta şi-a rezolvat, mai întâi, câteva probleme administrative şi a mers la o clinică particulară din Bucureşti pentru a face un set de analize. Apoi, s-a revăzut cu fiica ei,…
Pagina 117 din 234