SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

Atenţie la plimbările prin vegetaţia înaltă! Cum protejăm câinii şi pisicile de căpuşe

Scris de Duminică, 11 Mai 2025
Primăvara este o perioadă de plecare și reînnoire, nu numai pentru noi, oamenii, ci și pentru animalele noastre. Zilele devin mai lungi, natura se trezește la o nouă viață, iar temperaturile în creștere vă invită să faceți plimbări lungi și aventuri în aer liber. Dar, odată cu schimbarea anotimpurilor, apar…

Tehnici simple pentru o minte mai clară

Scris de Duminică, 04 Mai 2025
Minte ordonată, viață liniștită. Așa cum facem curățenie acasă, este vital să ne îngrijim și de „igiena” mentală. Curățenia psihologică înseamnă să revizuim obiceiurile și să eliminăm „gunoiul” mental. Rezultatul? Claritate, mai puțin stres și o concentrare mai bună. Deși sprijinul unui psiholog este esențial, avem la îndemână numeroase tehnici…

Un măr pe zi? Da, dar nu oricând!

Scris de Duminică, 04 Mai 2025
Un măr pe zi ține doctorul departe, spune un proverb, dar... Merele sunt pline de nutrienți. De exemplu, un măr de dimensiune medie conține fibre, calciu, magneziu, potasiu, vitamina C, vitamina B6, vitamina A, vitamina E, folați, caroten și vitamina K, conform Serviciului de Cercetare Agricolă al Departamentului de Agricultură…

Cum se manifestă câinii hiperactivi. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
Problemele comportamentale precum neatenția și comportamentul impulsiv pot fi un semn al ADHD-ului la câini. În ediţia de astăzi, încercăm să vă oferim câteva informaţii despre hiperactivitatea câinilor şi soluţiile care se pot folosi pentru a face faţă cu succes situaţiei.În cazul în care cățelul prezintă simptome ce indică hiperactivitate,…

Ce să NU faci de Paşti cu câinele şi pisica. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 19 Aprilie 2025
Indiferent cum petrecem Paştele, masa de sărbători e nelipsită pentru toată lumea. Şi, dacă noi stăm la masă, nici animele de companie nu sunt departe. Ce facem şi ce nu facem, astfel încât să petrecem sărbătorile în linişte şi fără drumuri la veterinar? În cele ce urmează, câteva sfaturi. Printre…

Cum alegem un ham pentru pisici. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Duminică, 13 Aprilie 2025
Unii stăpâni de pisici, care vor ca animalele lor să poată face plimbări pe afară, dar să fie în siguranţă, aleg varianta unor hamuri speciale pentru acestea. În cele ce urmează, vom prezenta câteva caracteristici care să-i ajute pe stăpânii de pisici care nu au mai avut aşa ceva să…

Cât este normal să năpârlească animalele de companie

Scris de Duminică, 06 Aprilie 2025
Mai ales primăvara, năpârlirea animalelor de companie devine o problemă pentru stăpâni, indiferent dacă au o pisică, un câine sau mai multe asemenea patrupede. Deși câinii și pisicile năpârlesc pe tot parcursul anului, acest proces tinde să atingă un prag maxim primăvara și toamna. Brusc, aspiratorul se înfundă şi hainele…

Suplimente pentru hrana pisicilor. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Duminică, 30 Martie 2025
Obiceiurile unei pisici, nivelul ei de activitate și instinctele o pot determina să mănânce mai mult sau mai puțin într-o anumită zi. În plus, vârsta pisicii implică propriile considerente de sănătate. Când începi să le dai pisicilor suplimente şi ce nevoie acoperă ele, iată subiectul de astăzi al rubricii. Puii…

Sfaturi esențiale pentru noii proprietari de câini sau pisici

Scris de Sâmbătă, 15 Februarie 2025
Adoptarea unui animal de companie necesită o pregătire pe multiple planuri, mai ales dacă nu ai mai avut niciodată un câine sau o pisică. Iată câteva sfaturi esenţiale pentru ca atât familia, cât şi noul animal de companie să se poată bucura de zile fără stres. - Cumpărați toate produsele…

Ghid pentru începători în tranzacționarea criptomonedelor

Scris de Vineri, 14 Februarie 2025
Criptomonedele au devenit una dintre cele mai populare clase de active din lume, oferind oportunități uriașe pentru investiții și tranzacționare. Totuși, dacă ești la început de drum, este esențial să înțelegi cum funcționează piața și să alegi instrumentele potrivite pentru a-ți maximiza câștigurile. Ce Este Tranzacționarea Criptomonedelor? Tranzacționarea criptomonedelor presupune…

Şcoala animalelor. Cum se manifestă stresul la câini și pisici

Scris de Sâmbătă, 08 Februarie 2025
Orice schimbare bruscă a comportamentului patrupedului înseamnă că se întâmplă ceva ce noi poate nu am observat, dar animalul nostru a fost pe recepţie. Animalul stresat începe să se comporte atipic, însă asta depinde de caracteristicile sale individuale și fiecare va prezenta un spectru diferit de simptome. În general, însă,…

Efortul moderat ne ajută să avem o inimă sănătoasă

Scris de Sâmbătă, 01 Februarie 2025
Orice persoană care vrea să îşi menţină inima sănătoasă trebuie să facă zilnic și efort fizic, desigur în între anumite limite, a arătat medicul cardiolog Dragoș Vinereanu, citat de News.ro. Medicul a arătat că, spre deosebire de deceniile trecute, când pacienţilor cardiaci li se recomanda repaus, acum se recomandă efort…

Reguli pentru călătoria câinilor şi pisicilor cu trenul

Scris de Vineri, 31 Ianuarie 2025
Animalele, păsările, reptilele, peștii și insectele vii nu pot fi transportate, de regulă, în vagoanele de călători ale CFR. Ca excepţie, se pot admite la transport, NUMAI în vagoanele de clasa a 2-a, dacă niciun călător nu are obiecții, următoarele categorii de animale de companie: câinii de talie mică, pisicile…

De unde este mai bine să luăm hrana pentru câini şi pisici

Scris de Vineri, 24 Ianuarie 2025
Mulţi stăpâni de animale se întreabă care este cea mai bună hrană pentru protejaţii lor: cea de la petshop sau de la cabinetele veterinare, cea de la supermarket sau de la marketurile specializate pe produse pentru animale. Evident, răspunsul potrivit pentru fiecare familie depinde de posibilităţi, de buget, deci, de…

Când să-ți bei cafeaua, dacă dorești să trăiești mult și bine

Scris de Duminică, 19 Ianuarie 2025
Un studiu revoluționar publicat în European Heart Journal aduce noi perspective asupra consumului de cafea și impactului său asupra sănătății, consemnează DC News.ro. Cercetarea, condusă de dr. Lu Qi de la Universitatea Tulane, sugerează că momentul zilei în care bem cafea poate influența semnificativ riscul de mortalitate generală și riscul…

Vrei un papagal? Iată ce trebuie să știi despre aceste păsări

Scris de Vineri, 17 Ianuarie 2025
Dacă ești mai toată ziua plecat, îți dorești un animal de companie, dar un câine ar suferi prea mult de singurătate, iar o pisică nu ți se potrivește, poți opta pentru un papagal sau o pereche de asemenea păsări, care-ți pot îmbogăți viața cu giumbușlucurile lor. Atenție, însă! La fel…

Sărbătorile s-au încheiat, dar câinele e tot anxios. Ce facem?

Scris de Joi, 09 Ianuarie 2025
Anxietatea este o problemă comună la câini și le poate afecta sănătatea fizică și psihică. Deşi sărbătorile de iarnă au trecut, unii nu şi-au epuizat rezervele de pocnitori şi petarde, aşa încât pentru câini nu a trecut coşmarul. Veţi remarca la ei, în continuare, faptul că evită să iasă din…

Câte zaharuri au cafelele din lanţurile de fast food

Scris de Marți, 07 Ianuarie 2025
InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip caffe latte, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse, respectiv: - S.C. REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (Burger King), - S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (Friday), - U.S. FOOD NETWORK S.A.…

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

Scris de Duminică, 22 Decembrie 2024
Masa de Crăciun este momentul cel mai frumos din orice familie. Este prilej de bucurie și prilej de veselie. Orice gospodină este mândră să primească musafiri și să pună pe masă cele mai gustoase sarmale, cele mai reușite fripturi și cele mai aromate prăjituri.După un post atât de lung, la…

Cât șorici este indicat să mănânci în fiecare zi

Scris de Sâmbătă, 21 Decembrie 2024
Nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, șoriciul pare să aibă beneficii pentru sănătate. Se pare că ar putea face minuni pentru organism dacă îl consumăm cu moderație. În caz contrar, el ar putea agrava anumite afecțiuni.Studiile au arătat că 100 de grame de șorici au capacitatea…

Ceaiul din flori de soc, leac pentru reducerea febrei

Scris de Duminică, 15 Decembrie 2024
Odată cu venirea iernii, cazurile de răceală și gripă încep să apară. Virozele respiratorii sunt cele mai frecvente spre sfârșitul anului, motiv pentru care mulți încearcă să prevină, mai degrabă decât să trateze. În acest scop, apelează la remedii naturale, care de obicei constau în ierburi sau plante pregătite pentru…

Cum ne protejăm companionii patrupezi iarna

Scris de Duminică, 15 Decembrie 2024
Pe măsură ce iarna își intră serios în drepturi, trebuie să acordăm tot mai multă atenţie sănătăţii noastre şi a celor din jur, care depind de noi, evident, copii, vârstnici, dar și animale de companie. Şi ele resimt scăderea temperaturilor, având nevoie de îngrijire specială. Noi învățăm de mici să…

Uleiul de lavadă reduce nivelul de stres și anxietate

Scris de Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai populare și versatile uleiuri folosite în aromaterapie, potrivit doc.ro. Deși nu există multe studii clinice ample asupra efectelor lavandei asupra persoanelor care suferă de anxietate, mai multe cercetări efectuate pe uleiul esențial de lavandă oferă informații cu privire la proprietățile sale…

Care sunt plantele care ne ajută să purificăm aerul din casă

Scris de Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului, prin absorbția anumitor poluanți, consemnează doc.ro. Aerul din interior, unde petrecem între 70 și 90 la sută din timp, poate fi mai poluat decât cel din exterior. Vopselele, parfumurile de casă, covoarele, detergenții, lumânările sau fumul de…
Pagina 1 din 23