SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

GALAŢIUL, SUB COD PORTOCALIU. Iată unde sunt amplasate PUNCTELE DE PRIM-AJUTOR

Scris de Sâmbătă, 25 Iulie 2015
În judeţele Galaţi, Bihor, Arad, Timiş şi Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie, instituind cod…

Avertizarea de COD GALBEN continuă şi luni la Galaţi. CUM NE APĂRĂM DE CANICULĂ

Scris de Luni, 20 Iulie 2015
Galaţiul a intrat, începând de duminică, 19 iulie, într-o nouă perioadă de caniculă. Meteorologii au emis pentru oraşul nostru o avertizare de Cod Galben, care anunţă, pe lângă valul de căldură, şi un disconfort termic accentuat, şi care este valabilă până luni, 20 iulie, la ora 23,59. Evident, este puţin…

SFATUL NUTRIŢIONISTULUI: Adăugaţi ou fiert în salată

Scris de Joi, 18 Iunie 2015
Un studiu finanţat de Centro Americano Nutricional del Huevo a dezvăluit că oul poate aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potenţează absorbţia de carotenoide (pigmenţi care conţin vitamina A). Concret, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor. "O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri…

SFATUL NUTRIŢIONISTULUI: Alimente pentru a trece cu brio examenele

Scris de Marți, 26 Mai 2015
Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii. Astfel de perioade sunt, de obicei, sfârşitul de an şcolar, perioadele cu teze, admiterea la facultate, sesiunea de examene etc. "Nutriţia corespunzătoare şi somnul…

Cum TRATĂM BOLILE prin eliminarea stresului

Scris de Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Hans Selye, endocrinolog canadian, nu bănuia importanţa pe care o va căpăta în secolul XXI cuvântul „stres”, introdus de el în medicină la mijlocul secolului XX. După cei mai mulţi cercetători, se consideră că toate problemele de sănătate apar din cauza stresului. Aşa că, gestionând stresul, avem posibilitatea să prevenim,…

SFATUL SPECIALISTULUI: Utilizarea nămolurilor de la staţiile de epurare ca îngrăşământ (I)

Scris de Miercuri, 02 Iulie 2014
Nămolul tratat este definit ca un produs care a fost supus unui tratament biologic, chimic, termic sau oricărui altui proces corespunzător pentru a-i reduce fermentabilitatea şi riscurile pentru sănătate în cazul utilizării. În numeroase ţări dezvoltate ale lumii, precum SUA, Japonia, China, în ţări ale Uniunii Europene, precum Franţa, nămolurile…

SFATUL MEDICULUI/ Cum afli dacă ai o greutate normală

Scris de Duminică, 29 Iunie 2014
Peste 22.000 de gălăţeni cu diabet zaharat se aflau în evidenţele medicilor la sfârşitul anului trecut. Alături şi moştenirea genetică şi stilul de viaţă dezorganizat, greutatea corporală peste medie este unul dintre principalii factori care cresc riscul apariţiei acestei boli. Puteţi afla destul de precis dacă vă supuneţi acestui factor…

SFATUL SPECIALISTULUI/ Să ne întoarcem la managerii profesionişti

Scris de Miercuri, 25 Iunie 2014
M-am văzut, în repetate rânduri nevoit să constat că de cele mai multe ori se apelează la acţiuni pompieristice, deciziile fiind luate mai în totdeauna de indivizi neavizati, rupţi de realităţile domeniilor pe care sunt puşi să le coordoneze şi nu de profesionişti cu experienţă şi capacitate managerială în domeniu.…

Cum vă protejaţi de FRIG. Iată sfatul medicului

Scris de Marți, 21 Ianuarie 2014
* Cardiacii sunt sfătuiţi să evite ieşirile din casă, mai ales dimineaţa şi seara * În cazul în care aţi răcit, este interzis să luaţi antibiotice, fără indicaţia prealabilă a medicului Cum ultima estimare a Administraţiei Naţionale de Meteorologie preconizează că temperaturile vor scădea în Moldova, în cursul acestei săptămâni,…

Medic nutriţionist gălăţean: ”BRÂNZA TOPITĂ este un aliment nerecomandat”

Scris de Joi, 19 Septembrie 2013
Brânză maturată (fermentată), brânză dulce, şuncă de porc afumată 7 la sută (carne de porc, proteină din soia, sare, glucoză, lactoză, condimente şi extracte din condimente, maltodextrină, lapte praf, stabilizator: E450, antioxidant: E316, potenţiator de aromă: E 621), lactoză, proteine din lapte, săruri de topire: E450(i), E452(i), E339(i); amidon din…

Sfatul medicului nutriţionist: ”EVITAȚI pe cât posibil băuturile răcoritoare!”

Scris de Marți, 16 Iulie 2013
Poate că una dintre cele mai înşelătoare expresii este aceea de „băutură răcoritoare”. Departe de a ne răcori, însă, medicii atrag atenţia că singurul beneficiu, şi acesta discutabil, al sucurilor îmbuteliate este acela că asigură o oarecare cantitate de lichide pentru corp. Acelaşi lucru îl poate face şi apa, însă,…

Cum ne FERIM COPILUL de RĂCELI şi PNEUMONII. Iată care este SFATUL MEDICULUI

Scris de Joi, 07 Februarie 2013
Raportările referitoare la viroze respiratorii şi pneumonii care ajung săptămână de săptămână la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi arată că cei mai predispuşi să se îmbolnăvească de infecţii respiratorii acute (viroze respiratorii) sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. Pneumoniile îi afectează cu predilecţie pe copiii care…

SFATUL NUTRIŢIONISTULUI: Proteinele de origine animală sunt bune

Scris de Joi, 11 Iunie 2009
Nu puţini sunt nutriţioniştii care ne propun soluţii radicale atunci când vine vorba despre felul în care mâncăm zi de zi. Fiecare dintre acestea „reţete” recomandate pe termen lung - de la alimentaţia stabilită în funcţie de grupele de sânge, până la vegetarianism şi chiar la consumul de vegetale nepreparate…
Pagina 23 din 23