Stadioane Euro 2012

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stadionul Olimpic Kiev

kievStadionul Olimpic din Kiev este o construcţie impresionantă şi este cea mai mare arenă pe care se vor juca meciuri la CE 2012. Arena a fost inaugurată în august 1923, însă în decursul timpului a fost renovată în mai multe rânduri. Stadionul a fost demolat în totalitate în 2008 iar reconstrucţia sa a durat aproximativ 3 ani. Presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, i-a revenit onoarea să inaugureze oficial noua arenă pe 8 octombrie 2011. Olimpiysky Stadium are o capacitate de 65.400 de locuri şi este arena oficială a naţionalei Ucrainei dar si a multiplei campioane Dinamo Kiev.

Primul meci care s-a jucat după inaugurare a fost înfruntarea dintre Ucraina şi Germania, terminată cu o remiză spectaculoasă ,3-3. Olympisky va găzdui la EURO primul meci al Ucrainei, dar si alte 2 meciuri din grupa D : Suedia-Franţa  şi Suedia - Anglia. În faza eliminatorie se vor mai juca încă două jocuri, un sfert de finală şi chiar ultimul act, care va avea loc pe frumoasa arenă din capitala Ucrainei pe 1 Iulie.


 

Metalist Stadium

harkovMetalist Stadium din Harkov este o arenă cu o capacitate de 38.633 de locuri şi care găzduieşte echipa locală Metalist, sfertfinalistă a ultimei ediţii a Europa League. A fost inaugurat pe 12 septembrie 1926 şi a intrat într-un amplu proces de finisare, încheiat în decembrie 2009.

Cele mai importante modificări au fost de ordin estetic, rezultatul fiind unul excelent, stadionul benficiind acum de încălzire proprie şi de tabele de marcaj bazate pe tehnologie LED .Costal total al renovării stadionului s-a ridicat, în final, la 68 de milioane de euro. Aici naţionala olandeză va juca cele trei meciuri  ale sale din grupa B de la EURO 2012 , spectatorii putând vedea dueluri de 5 stele,  adversarele batavilor fiind Germania, Portugalia şi Danemarca.


 

 Miejski Stadion

poznanMiejski Stadion din Poznan este arena echipelor Lech Poznan şi Warta Poznan şi are o capacitate de 43.269 de locuri. Stadionul a fost construit între 1968 şi 1980, dar între 2003 şi 2010 a fost modernizat, fiind aproape complet renovat. Este cea de-a cincea arenă ca mărime din Polonia iar redeschiderea sa după procesul de modernizare a avut loc odată cu recitalul celebrului Sting. Arena aparţine primăriei oraşului Poznan şi a costat 180 de milioane de euro.

Arena va gazdui 3 meciuri la meciuri la Campionatul European 2012, fanii squadrei azzurra putand urmări meciurile Italiei cu Irlanda şi Croatia ,dar şi jocul dintre reprezentativa lui Bilici şi “verzii” lui Trapattoni.


 

Donbass Arena

donetkDonbass Arena din Donetk  este un stadion absolut superb care are o capacitate de 51.504 locuri. A fost inaugurat în august 2009, arena apartinand clubului Şahtior Doneţk , echipa antrenată de românul Mircea Lucescu din 2004. În vara inaugurării, minerii din Donetk au prezentat pe noul stadion trofeul Cupei UEFA , cucerit in Mai 2009 la Istanbul. Proiectul finanţat de patronul clubului din Doneţk, Rinat Ahmetov , a costat 420 de milioane de dolari, construcţia demarând în anul 2006.

Arena Donbass a fost proiectată de aceeasi firmă care a creionat şi stadioanele City of Manchester din Anglia dar şi impresionantul stadion din Beijing denumit ‘Cuib de pasăre’.

Inaugurarea arenei a avut loc de ziua orasului Doneţk. Primul meci al lui Şahtior Doneţk pe noul stadion a fost o victorie în campionat  împotriva echipei FC Obolon Kiev în septembrie 2009.

Pe stadionul din Doneţk se va juca atât derbyul grupei D, Franta -Anglia cât şi alte două partide ale Ucrainei de la turneul final. Tot aici vor mai avea loc un sfert de finală şi o semifinală, pe 23 si respectiv 27 Iunie.


 

Wroclaw

wroclawStadionul Municipal din Wroclaw are o capacitate de 42.771 de locuri pe scaune. Pe această arenă îşi dispută meciurile de acasă echipa Slask Wroclaw, care a stabilit şi recordul de asistenţă al arenei în toamna anului trecut  la un meci din prima liga poloneză împotriva rivalilor de la Wisla Cracovia.  Stadionul a fost inaugurat pe 10 septembrie cu ocazia meciului de box dintre campionul polonez Tomasz Adamek şi ucrainianul Vitali Klitschko, iar prima partida de fotbal s-a disputat între Slask şi Lechia Gdansk o lună mai târziu.

Municipalul din Wroclaw are o formă aparte iar în exterior pereţii stadionului sunt luminaţi şi au un desen inovator, fiind acoperiţi de fibre de sticlă şi teflon. Conceptul arhitectonic al stadionului cuprinde şi o promenadă  numită “esplanada” care garantează intrarea în stadion din direcţii diferite. Mario Balotelli şi Giampaolo Pazzini au marcat primele goluri într-un meci internaţional pe această arenă, Italia învingând Polonia cu 2-0 într-un joc amical jucat în noiembrie anul trecut. Stadionul va găzdui 3 meciuri,toate pe care naţionala Cehiei le va juca la EURO 2012 în Grupa A, împotriva Rusiei, Greciei şi a ţării gazdă, Polonia.


 

PGE Arena Gdansk

gdanskPGE Arena Gdansk este un stadion cu o capacitate de 43.615 locuri inaugurat in anul 2011. Construcţia stadionului a început în anul 2008 şi a durat trei ani de zile,  primul meci al naţionalei poloneze având loc aici în Septembrie 2011 cu ocazia partidei dintre reprezentativele Poloniei şi Germaniei. Recordul de spectatori dateaza însă din 14 august 2011 de la partida Lechia Gdansk – MKS Cracovia, din prima ligă poloneză, meci care a adunat 34.444 de spectatori.

Arena este destinata exclusiv meciurilor de fotbal, nu are pistă de atletism iar structura acoperişului este impresionantă şi acopera o arie de 44.000 m2.  Pe perioada Campionatului European, din motive de securitate, capacitatea arenei va fi redusă la 40.000 de locuri. PGE Arena Gdansk va găzdui meciuri din cadrul Grupei C a Campionatului European de Fotbal. Aici va putea fi urmarită Campioana Europeană şi Mondială Spania in partidele cu Italia, Irlanda şi Croaţia dar şi unul dintre sferturile de finală.


 

National Stadium din Varsovia

varsoviaNational Stadium din Varsovia este o arenă impresionantă cu o capacitate de 58.000 de spectatori pe care îşi desfăşoară meciurile naţionala Poloniei. Construcţia a costat 500 de milioane de euro, a început în 2008 şi s-a încheiat în Noembrie 2011. Arena a fost inaugurată în februarie cu ocazia meciului pe care naţionala leşilor l-a jucat în compania Portugaliei. La Varsovia  se va  juca, printre altele, meciul de deschidere de la EURO, şocul Polonia-Rusia , dar şi un sfert de finală şi o semifinală. Stadionul beneficiază de un acoperiş retractabil care poate acoperi suprafaţa de joc, similar cu cel de pe Commerzbank Arena din Frankfurt. Dupa demolarea fostului Stadion Dziesieciolecia, lucrările la Arena Naţională din Varşovia au început odată cu îngroparea unei ”capsule a timpului” care conţinea steagul Poloniei şi al UE dar şi câteva artefacte ale oraşului, printre care monezi sau articole din ziare.


 

Lvov Arena

lvovLvov Arena  are o capacitate de 34.915 locuri şi găzduieşte meciurile echipei locale Karpaty. Stadionul a fost dat în folosinţă în anul 2011 după trei ani de lucrări. Primarul oraşului Lvov a anunţat că arena va căpăta un nume nou după ce vor fi finalizate negocierile cu una dintre companiile interesate să cumpere publicitate pe noul stadion al oraşului.

Stadionul a fost deschis publicului în octombrie 2011, iar pe 15 noiembrie anul trecut s-a jucat primul meci international,Ucraina – Austria. Arena conţine un sector VIP, un sector impresionant rezervat mass media, birouri administrative, restaurante, dar şi câteva centre de pregătire.

La Lvov se vor juca trei dintre derby-urile din grupa B, Portugalia, Danemarca şi Germania urmand a juca meciurile directe pe frumoasa arenă a Ucrainei.

 


 

Citit 11398 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.

Noaptea Muzeelor 2025. Program special la Muzeul Spiritualităţii Creştine

În cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, desfăşurat în data de 17 mai 2025, Muzeul Isto ...

Pledoarie pentru viitorul european al României, în Consiliul Local

“IEȘIȚI LA VOT! Împreună putem decide viitorul european al României!”, a fost mesajul transmis în Co ...

Noaptea Muzeelor 2025. Expoziţii, tir cu arcul şi muzică, în trei spații istorice

La Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galați, activitățile din Noaptea Muzeelor se vor desfășura între ...

Restricţii de trafic prelungite pe bulevardul Coşbuc

Bulevardul George Coșbuc va rămâne închis traficului rutier până pe 24 mai 2025, pe tronsonul cuprin ...

Trei mașini, implicate într-o coliziune pe DN 26

Un eveniment rutier care a implicat trei autoturisme și s-a soldat cu afectarea gravă a traficului p ...

Poza zilei. Maci înfloriţi, pe strada Domnească

Spaţiile verzi (re)amenajate pe trotuarul străzii Domnească oferă  surprize plăcute iubitorilor de f ...

Galațiul, pe harta mafiei cu pesticide la preț redus. O companie a fost ”săpată” de un angajat (VIDEO)

Au fost percheziții în județul Galați, în Capitală și în județele Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Bacău ş ...

Amenzi uriașe la o fermă avicolă din Șivița

Un control neplanificat efectuat de Garda de Mediu Galați, în urma unei sesizări primite, la o fermă ...

26 de fabrici de reciclare vor fi construite cu fonduri europene

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a semnat contractele de finanțare pentru construirea a 26 ...

Lucrări de 7,8 milioane de lei la Grădinița nr. 9

Coop Galați Societate Cooperativă a câştigat licitaţia pentru „Reabilitarea și eficientizarea energe ...

Poliția Locală Galaţi taie din schemă cinci posturi

Desființarea a cinci posturi, toate de execuție, reprezintă reforma pe care conducerea Poliției Loca ...

Peste 83.000 de euro pentru o parcare în Centru, pe locul a şapte garaje demolate

„Pregătim terenul pentru amenajarea unei noi parcări în locul vechilor garaje demolate din apropiere ...

Onuţ Atanasiu contestă donaţia făcută PNL

Analiza „Cât de generoşi au fost politicienii gălăţeni cu propriile partide”, publicată în ediţia de ...

Cum puteţi solicita o audiență la Prefectura Galați

Cetățenii interesați de o audiență la prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, se pot în ...

Vladimir Putin propune negocieri directe cu Ucraina. Răspuns la ultimatumul occidental

Președintele rus Vladimir Putin a propus duminică, într-o neobișnuită apariție de noapte la Kremlin, ...

Tribunal special în Ucraina, pentru crimele de război ruseşti

Miniștrii de Externe din așa-numitul „Grup Central” format din cel puțin 37 de țări au semnat „Decla ...

Moscova, atacată cu drone a doua noapte la rând

Unităţile ruse de apărare aeriană au distrus un roi de drone ucrainene care ţintea Moscova într-un a ...

SUA transferă Ucrainei un nou sistem de apărare aeriană Patriot

Kievul va primi noi ajutoare din partea Statelor Unite. Potrivit cotidianului The New York Times, ci ...

Tratament modern pentru tulburarea depresivă majoră, la Spitalul de Psihiatrie din Galați

Începând din luna septembrie 2024, în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elena Doamna” din Galați se d ...

Costuri în creștere pentru tratamentul gălăţenilor cu diabet

Cheltuielile din cadrul Programului Național de Diabet Zaharat au crescut în 2024 cu 12% față de anu ...

Alergarea în aer liber - beneficii pentru corp și minte

Alergarea în aer liber revigorează atât corpul, cât și mintea. Beneficiile acestei activități sunt n ...

Medicamentele oncologice s-au scumpit cu 23%

Un raport recent al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galați evidențiază o creștere sem ...

Salariul mediu net a crescut în România la 5.691 de lei

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), în luna martie 2025 s-a înregi ...

Cartel Alfa: „România are nevoie de un președinte pentru toți cetățenii”

În contextul alegerilor prezidențiale, Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA atrage atenția c ...

Majorare de capital la Liberty Galați. Creanţă a acționarului majoritar transformată în acţiuni

Capitalul social al companiei siderurgice Liberty Galaţi a fost majorat cu suma de 730 milioane de l ...

Euro stagnează la 5,10 lei, în aşteptarea alegerilor

Săptămâna trecută, cursul euro a depășit pragul de 5 lei și a atins pe 8 mai maximul istoric de 5,12 ...

Handbalistele CSM Galați, egalitate in extremis la Slobozia

În Divizia A (eșalonul al doilea) de handbal feminin, CSM Galați a jucat penultimul meci din play-of ...

„Cupa Municipiului Galați” la tenis

TENIS. Clubul Dacia Galaţi organizează o nouă ediție a competiției devenite tradiționale ”Cupa Munic ...

Echipele de baschet ale Liceului Sportiv, performanțe notabile

Baschetul a rămas disciplina preferată a elevilor Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Galaţi, o pa ...

Oțelul aniversează 14 ani de la câștigarea campionatului

Gruparea gălățeană organizează un eveniment semnificativ pentru istoria sa, alături de suporteri, cu ...

Premiu special pentru o elevă din Galați, la Olimpiada interdisciplinară „Științele Pământului”

Etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului”, desfăşurată la Brașov, i-a ad ...

Studenții de la Jurnalism, în vizită la Viața liberă

Pentru orice student la Jurnalism, vizita într-o redacţie este un adevărat privilegiu. Aşa am simţit ...

Aur și argint pentru elevii gălăţeni, la Olimpiada Națională de Informatică Aplicată

Participarea la Olimpiada Națională de Informatică Aplicată „AcadNet” le-a adus membrilor lotului ca ...

Cazare plătită de Consiliul Judeţean pentru ByteForce

Consiliul Judeţean Galaţi a atribuit direct firmei Concem Tour un contract de 55.000 de lei fără TVA ...

Galaţiul de Lumină a mărturisit: „Hristos a Înviat!”– „Adevărat a Înviat!” (FOTO şi VIDEO)

Mai luminat ca în această noapte n-a fost de multă vreme Galaţiul. Luminat de miile de lumânări şi c ...

Oraș cu pretenții, dar fără WC-uri. Modern pe hârtie, primitiv la ”nevoie”

Galațiul, un oraș care se mândrește cu spitale digitale, pubele inteligente și chiar cu tehnologii i ...

Magnolii înflorite și pavaj spart. Centrul Galațiului, din nou în șantier (FOTO)

Cu siguranță merită să admirați magnoliile înflorite din zona Spicu - Romarta! Doar că va trebui să ...

Sakura de Războieni se întoarce, exact la timp pentru o plimbare de weekend (FOTO)

Pe strada Războieni din Galaţi, primăvara şi-a intrat în drepturi, iar frumoşii pruni ornamentali, p ...

35 de ani de la ”Podul de flori” al reîntregirii naţionale

Acum 35 de ani, pe 6 mai 1990, o pagină emoționantă se scria în istoria românilor de pe ambele malur ...

Elena Alistar, prima femeie deputat în Sfatul Țării din Basarabia

„Din Basarabia vă scriu, Dulci frați de dincolo de Prut. Vă scriu cum pot și prea târziu, Mi-e dor ...

Vom avea nevoie în continuare de vize pentru SUA

Statele Unite au anunțat excluderea României din programul Visa Waiver, care presupunea că românii p ...

UPDATE ora 20,00. Alegeri prezidențiale 2025. Vot masiv în diaspora

UPDATE - Ora 20,00. Peste 350.000 de cetățeni români din diaspora s-au prezentat la urne până sâmbăt ...

Au nevoie de ajutorul comunităţii gălăţene, după ce le-a ars casa

Doi copii mici împreună cu părinții lor au rămas pe drumuri după ce casa le-a fost distrusă de incen ...

O gălățeancă stabilită în Germania, ajutată de comunitate şi de cadrele medicale la Galaţi

O femeie originară din Galați, stabilită de mulți ani în Germania, a avut parte de o experiență neaș ...

Duminica vindecării slăbănogului de la Vitezda, la Catedrala Arhiepiscopală

În Duminica vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, A ...

Boala coşurilor de gunoi din Galaţi. Confortul urban, între modele vestice şi maniere estice

Indiferent de modelul ales şi de cât de des sunt schimbate, coşurile de gunoi din Galaţi par să sufe ...

Rareș Neculau, olimpicul de aur la informatică: „Oricine îşi depăşeşte limitele este un campion”

Medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Informatică din acest an, Rareș Andrei Neculau, elev în cl ...

Teatrul „Nae Leonard”, invitat să susțină un concert de gală în Lagună. Interviu cu prof. univ. dr. Cristian Luca, directorul ICR Veneția

Aflându-se în importanta poziţie de director al Institutului Cultural Român (ICR) din Veneţia, prof. ...

SPOT ON la „Viața liberă”: actrița Oana Mogoș - dovada că în Vadul Ungurului se naște succesul (VIDEO)

Nominalizată la Premiile UNITER 2025 pentru cea mai bună actriță în rol principal, Oana Mogoș a fost ...

Monica Măciuceanu, ProFa care dă VOCES Galațiului. „Hodorock Pop Song Simfonic” (VIDEO)

Datorită ei, vocile copiilor și ale tinerilor din Galați răsună spectaculos de fiecare dată. Și nu d ...

Două familii cu 11 membri, fără acoperiș de Paște. Pompierii i-au salvat și au strâns bani (FOTO)

Drama prin care trec cele două familii din Galați, lovite crunt de pierderea caselor la începutul să ...

O familie din Galați s-a trezit cu casa în cap după o explozie în vecini

Un început mai negru nu putea avea Săptămâna Mare pentru o familie din Galați, care luni, 14 aprilie ...

În lupta cu cancerul, Gheorghiță are din nou nevoie de noi

Șerban Gheorghiță, gălățeanul bolnav de cancer pentru care „Viața liberă” a făcut apel la ajutorul c ...

Gălățenii se unesc să-l scoată pe Nicu din infernul Lyme. Cum poate fi ajutat (FOTO)

Nicu Stănescu nu este doar gălățean, este un artist și un om extraordinar, care de trei ani se află ...

În care ceva se termină şi altceva începe. Cenaclul „Noduri şi Semne”

Săptămâna trecută, colegii din Cenaclul „Noduri şi Semne” ne-am deplasat pe malul Prutului, în satul ...

A încetat din viață actrița Cristina Deleanu

Actrița Cristina Deleanu a încetat din viață joi, la vârsta de 84 de ani. Ea va rămâne în memoria co ...

Cultura are contract colectiv de muncă

Proiectul Contractului Colectiv de Muncă depus în data de 3 februarie 2025 de Federația Cultură și M ...

Săptămână plină pentru mari și mici, la Festivalul ”Gulliver” 2025

Luni, 12 mai, a început cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului „Gulliver”. Organizat de Teatrul pentr ...

Defrișări pe malul Dunării, la Galați. O lucrare cu multe semne de întrebare și controverse (FOTO)

Poate că nu este cel mai inspirat titlu pe care le-am fi putut găsi, dar reflectă cel mai bine reali ...

Ancheta accidentului mortal din Gara Galați, finalizată după doi ani de la tragedie

La aproape doi ani de când a avut loc accidentul feroviar din Gara CFR Galați, în urma căruia ceferi ...

Cum s-a jucat „alba-neagra” cu borduri, pe strada Domnească. Odiseea granitului istoric din centrul orașului (FOTO)

Mai întâi s-au scos bordurile vechi, din granit, și s-au montat altele noi, din compozit. Apoi au fo ...

Blocuri de 10 etaje și un hotel, aprobate în Țiglina II. Planuri urbanistice votate pe repede înainte (FOTO)

Planurile urbanistice zonale pentru construcția unui hotel și a unor blocuri de zece etaje în Țiglin ...

Galaţiul se împrumută iarăşi la Exim Banca Românească: 150 de milioane de lei pentru 30 de investiţii

Cu 16 voturi favorabile, aleşii locali l-au împuternicit pe primarul Ionuţ Pucheanu să negocieze și ...

Cine a reprezentat Galaţiul în străinătate şi cu ce scop. Deplasări externe la Primăria Galaţi, în 2024

Franţa, Italia, Spania, Polonia, Turcia, Marea Britanie, Bulgaria, Austria, Olanda, Grecia, Croaţia, ...

Companiile la care a tras banul public în 2024. TOP 10 al marilor câștigătoare de contracte cu Primăria Galaţi

Tramvaie noi, autobuze electrice noi, mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale pentru u ...

Gafe, gogomănii, golănii şi ţepe, în Galaţiul anului 2024 (FOTO)

Am avut de toate pe parcursul anului 2024: gafe, gogomănii, golănii, țepe…! Ca la fiecare început de ...

Stațiuni românești care și-au pierdut turiștii (foto)

Stațiunea Vidra din județul Vâlcea, unde Ceaușescu visa să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă, sa ...

Zeci de turiști salvați de salvamontiști

Salvamontiştii au anunţat, duminică, că în ultimele 24 de ore au primit 39 de apeluri prin care li s ...

Noul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac, gata de Crăciun

Lucrările la noul "Hotel de gheaţă" de la Bâlea Lac, cel de-al 18-lea, au început deja, având în ved ...

O funcționară din spital a ajuns în pușcărie pentru că ”vindea” slujbe

Curtea de Apel Galați a dat verdictul final în cazul unui dosar de corupție în centrul căruia s-a af ...

Samsar-recidivist, reținut pentru înșelăciuni cu mașini de lux

Un infractor cu state vechi, care a făcut ”carieră” din păcălirea oamenilor de bună-credință, a fost ...

Acuzații grave privind un pericol public lăsat liber. Cum a devenit ucigaș un hoț periculos și tolerat

Ancheta în cazul crimei care a îngrozit comunitatea din Băleni la începutul lunii martie ar putea lu ...

Captură de țigări de la contrabandiști aflați în vizorul poliției

Trei gălățeni, o femeie și doi bărbați, au fost vizitați de poliție după ce autoritățile i-au luat î ...

Prima pădure cu bani europeni, în judeţul Galaţi

Nu mai puţin de 9.983.527 de lei fără TVA reprezintă valoarea contractului pe care Consiliul Judeţea ...

Se construieşte un pod nou peste pârâul Suhurlui

Un pod rutier nou, proiectat să reziste inclusiv la viiturile cauzate de fenomenele meteo extreme, s ...

Deplasări de coloane militare spre poligonul de la Smârdan

Conform unui comunicat al Minsterului Apărării Naţionale, până pe 23 mai se desfăşoară deplasări de ...

UPDATE. Un copil de 6 ani a murit înecat într-o groapă cu apă

Un teribil accident, soldat cu decesul unui băiețel de doar 5 ani, s-a produs în cursul după-amiezii ...

ASTĂZI (la mormântul tuturor Mamelor din lume)

Astăzi începe nemurirea mameiîn ceruri, în icoane şi-n cuvinte -timpul stă-n ceas, pogoară din secun ...

O DATĂ CA TOTDEAUNA (schepsis)

Motto: „Omul este un animal marin, care merge pe pământ şi ar vrea să zboare!” (Carl Sandburg)A fost ...

ÎNFLORIREA A V-A (mic... tratat de BEETHOVEN)

Cred că începe-a V-a Înflorire -chiar se aude, intră în salcâmi!!!Adorm - ce sacrosanctă adormire-ia ...

DULCE şi AMAR (mic... tratat de lumină)

Moto: „De unde are Raiul lumină? Ştiu: îl luminează Iadul cu flăcările lui”.(Lucian Blaga)Mă număr p ...

INEFABILUL PROFESIONIST (V)

Da! cu cât te îndepărtezi mai mult de mine, cu atât mai mult crezi că-s viu, din ce în ce mai viu, v ...

INEFABILUL PROFESIONIST (IV)

Sigur că da! se revarsă zorii! i-auzim, însă nu-i vedem! ai dracului şi zorii ăştia! fac de capul lo ...

INEFABILUL PROFESIONIST (III)

Bine aţi venit în ceastă sferă!/ sau în cest cub! sau în ce vreţi! vă rog,/ nu mai fiţi trişti! şi n ...

INEFABILUL PROFESIONIST (II)

Sigur că da! Suntem nişte amăgiţi! Amăgiţi de tot, putem spune! Motivele sunt cu duiumul! Dezamăgito ...

Remember. Nicolae Filip (1926-2009)

Academicianul Nicolae Filip s-a născut pe 3 martie 1926, la Sofia, județul Bălți, Republica Moldova, ...

Cariere. Mihail Bulgakov, destin de geniu neînţeles

Romancierul şi dramaturgul rus de origine ucraineană Mihail Bulgakov s-a născut pe 15 mai 1891, la K ...

„Supraviețuind peste noapte” - filmul zilei la tv

"Supraviețuind peste noapte" Național TV, miercuri, 14 mai, ora 20,00SUA (2020), acţiune, thrillerC ...

Remember. Vasile Bârcă (1884-1949)

Politicianul Vasile Bârcă s-a născut pe 2 ianuarie 1884, la Ignăței, județul Orhei, Republica Moldov ...

Tehnici simple pentru o minte mai clară

Minte ordonată, viață liniștită. Așa cum facem curățenie acasă, este vital să ne îngrijim și de „igi ...

Un măr pe zi? Da, dar nu oricând!

Un măr pe zi ține doctorul departe, spune un proverb, dar... Merele sunt pline de nutrienți. De exe ...

Cum se manifestă câinii hiperactivi. Şcoala iubitorilor de animale

Problemele comportamentale precum neatenția și comportamentul impulsiv pot fi un semn al ADHD-ului l ...

Ce să NU faci de Paşti cu câinele şi pisica. Şcoala iubitorilor de animale

Indiferent cum petrecem Paştele, masa de sărbători e nelipsită pentru toată lumea. Şi, dacă noi stăm ...